Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Knjige
Spisak knjiga svih izdavača
Spisak izdavača:
FIDIC/ACESGrađevinska knjiga

Pretraga knjiga:
FIDIC/ACESGrađevinska knjiga

Estetika arhitekture akademizma (XIX-XX vek)

Autor: Aleksandar Kadijević
Pred nama je knjiga od kapitalnog značaja za istoriju arhitekture novijeg doba, koja će svoje poklonike u podjednakoj meri naći među istoričarima umetnosti i arhitektima, ali isto tako i među čitaocima koji poseduju razvijenu opštu kulturu ili teže da saznaju nešto više o arhitekturi akademizma. Značaj Estetike arhitekture akademizma (XIX-XX vek) prvenstveno leži u činjenici da u srpskoj istoriografiji istorije umetnosti do sada nije pisano na ovakav način o akademizmu - detaljno, temeljito i sveobuhvatno.


Autor knjige, prof. dr Aleksandar Kadijević, obratio je pažnju na pojam akademizma, njegov status u periodu u kojem nastaje i traje (XIX i XX vek), urbanističku dimenziju, morfologiju, strukturalnost i semantiku arhitekture ovog stila, pri čemu se, pre svega, bazirao na primerima iz evropske arhitektonske baštine. Kao značajno i veoma zanimljivo poglavlje u knjizi treba istaći deo o akademizmu kao vidu istrumentalizacije političkih ideja u arhitekturi, a potom i poglavlje o estetici arhitekture između akademizma i težnje ka promeni ideja i oblika.

Drugi deo knjige predstavlja značajan doprinos proučavanju arhitekture srpskog akademizma od sredine XIX do sredine XX veka. Poglavlja koja se tiču ove teme organizovana su na osnovu dva metodološka pristupa: prvi se bazira na pregledu i analizi akademskih ostvarenja (profanih i sakralnih) u Beogradu i većim gradovima u Srbiji, ali i u Makedoniji, pre svega Skoplju, a drugi se bavi tumačenjima akademizma u istoriografiji novije srpske arhitekture. Upravo zbog sintetičkog pristupa i naučne baze koje poseduju, ove dve celine čine veliki korak napred u srpskoj istoriografiji, s obzirom da je o akademizmu do sada pisano parcijalno i nepotpuno.

Knjiga je štampana u tvrdom povezu, na visokokvalitetnoj hartiji, sa crno-belim fotografijama koje prate tekst, u formatu B5, i obima je 488 strana. Završni delovi knjige su obrađeni u vidu sažetka na engleskom jeziku, nakon kojeg slede spisak skraćenica, spisak porekla ilustracija, posebna napomena i indeks.
Cena: 1260.00 dinara + 8% PDV = 1360.8 dinara

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Knjige možete poručiti putem našeg portala popunjavanjem formulara, slanjem sledećeg Excel fajla na mail knjige@yubuild.com ili pozivom našeg call-centra 011/2686-707.


NaslovCena bez PDV-a*Cena sa PDV-om*
Estetika arhitekture akademizma (XIX-XX vek)1260.001360.80
* Cene su izražene u dinarima

Molimo Vas da popunite formular. Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.
ISBN
*Ime i prezime
*Grad
*Adresa
Naziv firme
PIB
*Telefon
*E-mail
Dodatni komentar
Način isporuke:
Želite da preuzmete lično knjigu (na adresi Đure Jakšića 3, Beograd) i platite na licu mesta samo cenu knjige
Želite da platite predračunom i dobijete post ekspresom, gde će ceni knjiga biti dodati troškovi post ekspresa
Želite da Vam knjige pošaljemo pouzećem, gde će ceni knjiga biti dodati troškovi pouzeća
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije