Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Knjige
Spisak knjiga svih izdavača
Spisak izdavača:
FIDIC/ACESGrađevinska knjiga

Pretraga knjiga:
FIDIC/ACESGrađevinska knjiga

Arhitektura od preistorije do postmodernizma

Autori: M. Traktenberg – I. Hajman
U obimnom opusu “Građevinske knjige”, kao kruna izdanja iz arhitekture, pred čitaoce u punom sjaju izlazi kapitalno delo iz istorije arhitekture, kvalitetno prevedeno na srpski jezik. Autori ovog impozantnog dela, Marvin Traktenberg i Izabel Hajman, suštinski se bave trima pitanjima u vezi sa arhitekturom od preistorije do danas: formom, funkcijom i lepotom. Smatrajući da arhitekture nema bez ova tri elementa, oni metodološki sagledavaju njen razvoj, na 624. strane.


Posmatrajući arhitekturu kao niz dinamičkih inovacija, profesori Traktenberg i Hajman na lucidan način objašnjavaju dramatične promene forme, materijala i tehnologije, koje su definisale naše okruženje od preistorije do danas. Živopisnim izlaganjem, istovremeno pronicljivim i tačnim, autori oživljavaju arhitektonsku istoriju. Krećući se između sveobuhvatnih pogleda istorijskih trendova, izgrađenih kapitalnih dela i krucijalnih arhitektonskih tema – kao što su neolitsko rođenje monumentalne arhitekture, izum klasičnih redova, problem modernosti u devetnaestovekovnoj arhitekturi, i kompleksnost arhitekture na prelasku u novi milenijum – autori stvaraju arhitekturu i njenu istoriju transparentnima, pristupačnima i sklonim međusobnim poređenjima. Tehnološke inovacije, kao što su rimski luk, gotički rebrasti svod i moderni ferobeton – objašnjeni su izuzetno jasno, kao integralni aspekti vremena u kom su nastali. Sociopolitičke, ekonomske i ideloške snage, koje su oblikovale arhitektonsku svrhu, formu i značenje, dubinski su detaljne.

Dok su pojedini delovi ili poglavlja knjige lako razumljivi sami za sebe, Arhitektura: od preistorije do postmodernizma, u celini, pruža transformativno iskustvo. Kroz interpretacije koje postaju sve sofisticiranije kako se autori kreću prema sadašnjosti, tekst omogućuje čitaocu da spozna arhitekturu u smislenim terminima, da razume njenu istoriju i konkretno ceni njenu suštinsku i egzistencijalnu vrednost.

Novo u ovom izdanju, jedanaesto poglavlje pokriva suštinski uzbudljiv arhitektonski period od oko 1980. do 2000. godine. O ovom periodu sada je pisano daleko razumljivije nego u bilo kojoj sličnoj knjizi. Ubedljivo je pisano o zapanjujuće raznolikim i briljantnim građevinama i tehnologijama vodećih arhitekata, kao što su: Frenk Geri, Danijel Libeskind, Norman Foster, Zaha Hadid, Renco Pjano, Rem Kolhas, Gas Aulenti, Tadao Ando, Rafael Moneo i drugi. Ovaj zaslepljujući talas nove arhitekture, koji kombinuje provokativnu teoriju, praksu razbijanja tradicije, i zapanjujuću lepotu, zaključuje autorovu apsorbujuću, perceptivnu i koherentnu priču.

Sve građevine u knjizi su izuzetno dobro ilustrovane, veliki deo je u boji, često sa kombinacijom višedelnih izgleda i planova. Stotine fotografija, nepublikovanih do sada, urađeno je od strane profesora Traktenberga, veštog arhitektonskog fotografa, radi ilustrovanja određenih tekstualnih delova. Vodič prilikom čitanja arhitektonskih planova, proširene i ažurirane literature, kao i detaljan indeks, stvaraju integralni deo ove jedinstvene, prosvetljujuće i razumljive knjige.

Knjiga sadrži 1039 ilustracija, uključujući 91 sliku u punom koloru.
Cena: 4410.00 dinara + 8% PDV = 4762.8 dinara

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Knjige možete poručiti putem našeg portala popunjavanjem formulara, slanjem sledećeg Excel fajla na mail knjige@yubuild.com ili pozivom našeg call-centra 011/2686-707.


NaslovCena bez PDV-a*Cena sa PDV-om*
Arhitektura od preistorije do postmodernizma4410.004762.80
* Cene su izražene u dinarima

Molimo Vas da popunite formular. Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.
ISBN
*Ime i prezime
*Grad
*Adresa
Naziv firme
PIB
*Telefon
*E-mail
Dodatni komentar
Način isporuke:
Želite da preuzmete lično knjigu (na adresi Đure Jakšića 3, Beograd) i platite na licu mesta samo cenu knjige
Želite da platite predračunom i dobijete post ekspresom, gde će ceni knjiga biti dodati troškovi post ekspresa
Želite da Vam knjige pošaljemo pouzećem, gde će ceni knjiga biti dodati troškovi pouzeća
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije