Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Novosti
Ništa bez Crnotravaca
Monday, 20. January 2003.
Građevinarstvo

Zdanje Savezne skupštine u Beogradu gradili su pretežno Crnotravci i Makedonci, a izgradnju je od samog početka pratio splet čudnih okolnosti. Od odluke o izgradnji do završetka proteklo je 66 godina. Pored mnogih okolnosti, koje joj nisu išle naruku, u sve to uplelo se i jedno proročanstvo o kraljevoj pogibiji.

Odluka o izgradnji doneta je 24. oktobra 1870. godine, a zgrada je posle odlaganja i prekida radova za vreme Prvog svetskog rata završena 20. oktobra 1936. godine.

Novi kolosi nad Dunavom
Sunday, 19. January 2003.
Građevinarstvo

Mostovi, kažu, služe da ukrase gradove. A Novi Sad je imao, kroz svoju dugu istoriju, veliki broj rečnih prelaza koji su korišćeni decenijama. Korišćeni su oni da bi se lakše stiglo sa jedne obale na drugu. Da se zaljubljeni sretnu na istoj strani.

Imao je Novi Sad svoja tri lepa mosta: Varadinski, Most slobode i Žeželjev. Imao ih je sve do agresije NATO-a na našu zemlju, kada su u kratkom roku sva tri kolosa, jedan za drugim, srušena i nestala u matici reke. Njihovi ostaci su dugo stajali u okrilju reke pod kojom su nestali. A onda je počelo njihovo vađenje iz Dunava.

Ono što je izvesno to je da će najveći vojvođanski grad opet dobiti sva svoja tri mosta. Preko prvog, obnovljenog posle agresije, Varadinskog mosta, koji podseća na dugu, već uveliko tutnje vozila. Preostala dva, kažu, kada budu podignuta, biće isto toliko lepa kao i njihovi prethodnici.

Uložili 17 miliona dolara u otpremnine
Saturday, 18. January 2003.
Građevinarstvo

Švajcarska kompanija "Holcim" je od aprila prošle godine, kada je kupila Fabriku cementa Novi Popovac, investirala 8,2 miliona dolara, od čega su krajem decembra za 2,3 miliona dolara kupljeni bager i četiri nova dampera.

U ovoj godini planirane investicije od 17,2 miliona evra iskoristiće se za prelazak fabrike na novu vrstu jeftinijeg energenta, odnosno konverziju gasa na ugalj, kao i za rešavanje problema otprašivanja u cilju zaštite životne sredine, rekao je juče Darko Križan, generalni direktor cementare u Popovcu, na prvoj održanoj konferenciji za novinare, od kada je "Holcim", aprila prošle godine na tenderu kupio za 62,5 miliona dolara ovu cementaru. "Holcim" je, u međuvremenu, kupovinom radničkih akcija za 10,1 miliona dolara, postao vlasnik čak 83 odsto kapitala.

Kazne i do milion dinara!
Tuesday, 14. January 2003.
Građevinarstvo

Sekretarijat za saobraćaj i gradske inspekcije najavile su oštriju kontrolu investitora koji raskopavaju ulice zbog radova na podzemnim instalacijama (vodovod, kanalizacija, telefonski, elektro kablovi...). Već od sledećeg ponedeljka, izvođači će uz dozvolu za kopanje ulica dobijati i nova uputstva sa preciziranim obavezama, a ukoliko se one ne ispoštuju, predviđene su kazne, ne baš zanemarljivih iznosa.

Poziv za prezentaciju
Friday, 20. December 2002.
YU Build - Upravljanje projektimaPoštovane kolege,

u sredu 25.12.2002. godine u 11 časova, u velikoj sali Republičke Direkcije za puteve, održaće se prezentacija TEHNIČKIH USLOVA SAVREMENIH TEHNOLOGIJA IZRADE KOLOVOZNIH KONSTRUKCIJA:

Prezentacija ''Upravljanje projektima pomoću Microsoft Projecta 2002''
Tuesday, 03. December 2002.
YU Build - Upravljanje projektima

Microsoft Software d.o.o. i SC Akademija pozivaju Vas na prezentaciju koja će se održati u utorak, 03. decembra od 13h, u centralnoj sali Sava Centra. Prezentacija traje 120 minuta, a učešće je besplatno. Prijava učešća vrši se preko adrese:
http://www.scakademija.edu.yu/project/.

Početak Sledeća 1001 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije