Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Novosti
Most preko Ade biće jedinstven u svetu
Friday, 01. October 2010.
ArhitekturaSvaki novi most deo je simbolike grada, deo koji je dopunio galeriju gradskih ikona na čijem čelu stoji Kalemegdanska tvrđava. Činjenica da je reč o izgradnji najvećeg mosta tog tipa u Evropi, i to u Beogradu, metropoli sa poznatom i vrednom mostograditeljskom baštinom, bila je za nas značajna pohvala. Sa svojim jedinstvenim kontrukcijskim i arhitektonskim rešenjem nema do sada nijednog takvog u svetu - pričaju za »Blic« konstruktor Viktor Markelj i arhitekta Peter Gabrijelčič, idejni tvorci novog mosta preko Ade Ciganlije.
Popust za divlju gradnju
Friday, 01. October 2010.
NekretnineOd 187.000 zahteva za legalizaciju bespravno podignutih objekata, koliko su podneli Beograđani iz deset gradskih opština do sada je rešeno 1.743 predmeta. Ako se uzmu u obzir i prigradske opštine onda je broj podnetih zahteva veći i iznosi 248.000. Primera radi samo u Grockoj ima 27.000 zahteva za legalizaciju.
Rekonstrukcija Kinoteke u završnici
Friday, 01. October 2010.
GrađevinarstvoUgovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i opremanju zgrade Jugoslovenske kinoteke juče je potpisan u budućoj zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici između Ministarstva kulture, Jugoslovenske kinoteke i izvođača radova preduzeća „Arhi.pro“. Rekonstrukcija zdanja na Studentskom trgu počela je 2006. godine, a završetak radova može se očekivati početkom naredne.
Kuća od naslaganih kuća
Thursday, 30. September 2010.
ArhitekturaVeć smo imali slučaj kada se kuće naslažu jedna na drugu i na taj način je stvoren hotel. Ovo je nešto malo drugačije. Radi se o višespratnoj kući koja izgleda kao da je napravljena od manjih kuća naslaganih jedna na drugu. Ova kuća se nalazi u Tokiju i dizajnirali su je Sou Fujimoto arhitekte.
Nedostaju procenitelji
Thursday, 30. September 2010.
NekretnineU Srbiji ne postoje standardi na osnovu kojih bi se vršile procene tržišnih vrednosti nekretnina. Procenama za banke, strane investitore, ali i za kupce stanova, uglavnom se bave sudski veštaci ekonomske, građevinske i drugih inženjerskih struka. Prema podacima, u Srbiji postoji samo pet licenciranih procenitelja, a da bi se naše tržište pokrilo, u ovom momentu ih je potrebno između 800 i 1.200.
Najisplativije investirati u Novi Sad i Inđiju
Thursday, 30. September 2010.
InvesticijeMada su nekretnine zbog kašnjenja zakona o imovini i dalje u vlasništvu države, ova godina prilično je jalova za graditelje, ipak je uspešna za neke vojvođanske opštine posebno za Inđiju i Novi Sad. Glavni razlog je usvajanja novog Zakona o planiranju i izgradnji koji daje mogućnosti da se gradsko zemljište prodaje, a ne kao ranije samo izdaje u zakup.
"Danos" – strateški konsultant kompanije "Nelt"
Thursday, 30. September 2010.
NovostiKompanija "Nelt" donela je odluku o strateškoj saradnji za potrebe izrada procena nepokretnosti sa beogradskom kancelarijom međunarodne konsultantske kompanije "Danos and Associates”.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije