Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Novosti
Rad na Koridoru stao zbog zemljišta
Thursday, 23. September 2010.
GrađevinarstvoGrupa od 15 građana već dva dana blokira radove na delu obilaznice oko Dimitrovgrada nezadovoljni cenom koju im je država ponudila za eksproprijaciju zemljišta. U „Koridoru 10" tvrde da je država već „prisvojila" njihovo zemljište, bez obzira na to što se za većinu parcela još uvek vode sporovi u nadležnim sudovima.
Usvojene izmene i dopune Programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2010. god.
Thursday, 23. September 2010.
GrađevinarstvoOdbornici Skupštine grada usvojili su na današnjoj sednici izmene i dopune Programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2010. godinu. Odlukom o budžetu grada Beograda za 2010. godinu za ovaj program bilo je predviđeno 19,8 milijardi dinara, a izmenama i dopunama ova sredstva su povećana za 3,57 milijardi dinara.
Dulić: Za jeftin stan 8.000 prijava
Thursday, 23. September 2010.
NekretnineMinistar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da se oko 8.000 građana već prijavilo za kupovinu jeftinih stanova. Stanovi će biti izgrađeni na prostoru bivše kasarne "4. juli" u Beogradu, a Dulić dodaje da je cena od 1.290 evra po kvadratu realna, s obzirom na to da je lokacija u širem centru glada, navodeći da će ona možda biti i nešto niža, što će "izdefinisati situacija na tržištu".
I birokratija usporava gradnju
Thursday, 23. September 2010.
GrađevinarstvoNepravično je da korisnik ostane bez zemljišta zato što opštinska služba nije rešila njegov zahtev za konverziju do zakonom propisanog datuma 11. septembra 2010. Odluku Ustavnog suda da ukine rok od godinu dana za konverziju prava korišćenja u pravo svojine na neizgrađenom zemljištu, pravnici smatraju ispravnom.
Grad treba graditi, ali ga i negovati
Wednesday, 22. September 2010.
ArhitekturaKad je u pitanju arhitektonska izrađenost lika gradova u Srbiji, to je dosta neujednačeno, haotično, tmurno…Ako samo pogledamo prestonicu, mogu se videti ulice pod pravim uglom, nabacane kuće bez ikakvog reda, različite visine, dizajna, sa arhitektonskim elementima svakim za sebe, bez pravila…
Počinju građevinski radovi na novom pozorištu na Paliluli
Wednesday, 22. September 2010.
GrađevinarstvoPrva faza radova na novom pozorištu u kompleksu palilulske Ustanove kulture u Mitropolita Petra 8 završena je prošle nedelje, pa su se stekli uslovi za početak građevinskih radova. Planirano je da se zidovi starog zdanja obnove i da se do kraja građevinske sezone podigne krov novog beogradskog teatra.
Hamburške kuće na splavovima
Wednesday, 22. September 2010.
NekretnineU obnovljenom, starom industrijskom delu Hamburga sve češće se grade, uprkos visokoj ceni, luksuzne kuće na splavovima i šleperima. Arhitekte su dobile odrešene ruke u pogledu ideja i materijala, a svaku kuću je dizajnirao drugi arhitekta, preneo je Glas Amerike.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije