Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Modul
Sveti grad Inka
Wednesday, 14. January 2009.
ModulMaču Pikču (šp. Machu Picchu) je sveti grad Inka koji se nalazi na istočnim padinama planinskog lanca Urubamba, na najvišem delu istočnih Anda, na visini od 2.350 metara nadmorske visine. Verovatno je izgrađen oko 1300. godine, kada je, nakon osvajanja zemlje, moćna vojska Inka sagradila kanale za navodnjavanje i sisteme popločanih cesta, a građevinari tvrđave, hramove i monumentalne kamene zgrade. U samom gradu nisu pronađeni ostaci birokratske uprave, trgovine ili vojnih utvrđenja, pa arheolozi predpostavljaju da je najverovatnije građen kao carski posed, religijsko utočište ili kao tajni ceremonijalni grad.
Uslovi za izdavanje i oduzimanje licenci u građevinarstvu
Monday, 21. July 2008.
Modul

Licence u građevinarstvu u Republici Srbiji po prvi put su uvedene ranije važećim Zakonom o izgradnji objekata iz 1995. godine. Licence po ovom zakonu su se izdavale samo preduzećima i radnjama koji su bili registrovani za izradu tehničke dokumentacije ili za građenje objekata i koji su imali određeni broj zaposlenih lica sa visokom školskom spremom.

Pojam licence u građevinarstvu nije definisan ni u jednom zakonskom ili drugom propisu ali se pod tim pojmom (lat. licentia) može podrazumevati pravo preduzeća ili drugog pravnog lica da izrađuje tehničku dokumentaciju ili da se bavi građenjem objekata, odnosno izvođenjem odgovarajuće vrste radova pod utvrđenim uslovima. Ovo pravo se odnosi i na fizička lica kojima se takođe mogu izdavati licence o čemu će kasnije biti reči.
Pariz je uvek Pariz
Thursday, 17. July 2008.
Modul

Grad svetlosti, najlepši grad na svetu; samo su neki od superlativa korišćenih da opišu ovaj grad bogate prošlosti i blistave sadašnjosti, čuven po monumentalnim spomenicima, visokoj modi, odličnoj kuhinji i burnom noćnom životu.

Dolazeći prvi put u Pariz, odmah stičete utisak da ste ranije bili u ovom famoznom gradu. Zahvaljujući globalnoj kulturi i bogatstvu medija, sve deluje poznato i već viđeno. Ali dok sami ne otkrijete bar deo njegovih čari, obiđete glavne znamenitosti i popijete kafu na nekoj terasici sa lepim pogledom, ništa niste uradili. Ne postoji najbolje vreme za posetu Parizu, predivan je u svako doba godine. Kada sam prijateljima rekao na kakav se put spremam, rekli su mi da grešim jer su leti visoke temperature i da je bolje ići u Francusku u bilo koje drugo godišnje doba. Međutim, dok su u Beogradu tih dana (poslednja nedelja jula) besnele rekordne vrućine, Pariz me je dočekao raširenih ruku sa više nego prihvatljivih 23-24°C i tek po nekom kapi kiše koja je samo pojačavala mirise najrazličitijih boja koji su stizali sa svih strana.

Neimari o kojima se govori, INTER-MOST
Thursday, 17. July 2008.
ModulReč je o specijalizovanom preduzeću za izgradnju svih vrsta mostova, hidrotehničkih objekata i objekata niskogradnje i visokogradnje. Od početka svog poslovanja, 2003, Inter-most promoviše visoke poslovne standarde u Srbiji, kao i u Crnoj Gori. Mnogobrojne prednosti omogućavaju ovom preduzeću da brzo i efikasno ispuni sva očekivanja investitora, uključujući detaljno poznavanje lokalnog tržišta i propisa, kao i iskustvo u radu sa vodećim građevinskim inženjerima i ostalim stručnjacima.
Morski ugođaj i brčkanje u dvorištu
Tuesday, 08. July 2008.
ModulLetnji period i pomisao na visoke temperature mnoge asociraju na bazen, taj pojam još uvek za neke stvar luksuza i prestiža... Ipak, nije baš tako lako otelotvoriti jednu želju i zamisao. Uprkos nedovoljnom stručnom znanju u Srbiji u ovoj oblasti, ipak ima onih koji znaju šta i kako treba, i koje ne razmišljaju samo o tome kako da uzmu pare. Polako sređivanje stanja u našoj zemlji odražava se i na ovaj deo tržišta, pa se već može naći odgovarajući kvalitet u ponudi, kao i stručna pomoć u savetodavnom i drugom smislu.
U ovom izdanju MODUL-a prostor rezervisan za glavnu temu ispunjavamo pričom o bazenima, od njenog teoretskog do praktičnog dela...
Bavarski biser
Monday, 07. July 2008.
ModulMinhen je glavni grad savezne pokrajine Bavarske i, posle Berlina i Hamburga, treći po veličini grad u Nemačkoj sa preko milion i tri stotine hiljada stanovnika. Ima veliku kulturnu tradiciju - u njemu su rođeni kompozitor Rihard Štraus i režiser Verner Hercog. Ali, Minhen je i poznati fudbalski grad i grad čuvenog festivala piva - Oktober festa.
Grad oblakodera
Wednesday, 10. October 2007.
Modul

Nemoguće je pripremiti za prvi susret sa Njujorkom. Koliko god strepeli da je mit o gradu koji nikad ne spava previše blještav ili strahujete kako je Robert M. Pirsig, američki filozof i pisac romana “Zen i umetnost održavanja motorcikala”, bio potpuno u pravu kada je rekao: “Njujork stalno ide dođavola, ali nikako da stigne tamo!” – neće biti razočaranja kada iz mraka metro stanice Tajms skvera zakoračite u sjaj najveće neonske-šoubiz metropole smeštene na ostrvu Menhetn.

Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije