Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Modul
O radnoj verziji nacrta zakona o uređenju i planiranju prostora, građevinskom zemljistu i izgradnji
Tuesday, 26. May 2009.
ModulVazećim Zakonom o planiranju i izgradnji koji je donet 2003. godine, uređena je materija koja se odnosi na planiranje, građevinsko zemljište i izgradnju objekata. U postupku preispitivanja Zakona ocenjeno je da su pojedina rešenja predstavljala u određenoj meri smetnju za njegovu primenu, pa je stoga zaključeno da je neophodno pristupiti njegovim izmenama i dopunama. Zbog toga je Narodna skupstina 17. aprila 2006. godine donela Zakon o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", broj 34/06).
Zastoj u stanogradnji ugrožava ekonomiju
Thursday, 21. May 2009.
ModulZastoj u gradnji stanova ozbiljno ugrožava proizvodnju građevinskog materijala i opreme u nekoliko stotina srpskih preduzeća sa više od 60 hiljada zaposlenih. U tim firmama smatraju da bi Vlada Srbije morala da učini nešto. Predsednik Srbije, Boris Tadić, i premijer Mirko Cvetković, nisu se izjasnili povodom pitanja o podsticanju stanogradnje u vremenu ekonomske krize.
Solarna arhitektura
Thursday, 15. January 2009.
ModulNe može svaka zgrada da postane ZEB objekat. Novi projekti izgradnje najbolja su prilika da se napravi energetski samodovoljan objekat, a manje zgrade, do 16 i po metara visine, idealne su za primenu ZEB standarda. Tehnologije potrebne da bi se napravila ZEB zgrada dostupne su već danas, na svetskom tržištu, poput solarnih ćelija i turbina na vetar.
Energetski pasoš zgrade
Thursday, 15. January 2009.
ModulVeć dugi niz godina problemi održivog razvoja, nameću se kao globalna tema broj jedan na svim svetskim forumima vezanim za energetiku, ekologiju, ekonomiju i privredu uopšte. Ova problematika suštinski je povezana sa nesigurnošću snabdevanja energijom sa jedne strane, i sa zagađenjem životne sredine i globalnim promenama klime zbog prevelike i neracionalne potrošnje energije sa druge strane. Globalna ekonomska kriza koja, ne štedeći, pogađa sve države sveta i sve privredne sektore, ističe u prvi plan presudnu ulogu koncepta održivog razvoja i energetske efikasnosti u budućem kreiranju ekonomskih i političkih kretanja, kako na globalnom nivou, tako i u okviru svake pojedinačne države.
Međunarodni aerodrom Hong Kong (HKIA)
Thursday, 15. January 2009.
ModulOtvoren je za komercijalne letove 6. jula, 1998. godine. Početak i završetak ovog ogromnog projekta, podudarili su se sa dva važna datuma u istoriji Hong Konga. 1989. godine, dat je konačni podsticaj projektu, kada je poverenje u Hong Kong veoma nisko palo zbog masakra na trgu Tienanmen in Beijingu. Kada je aerodrom otvoren 1998. godine, prvi putnici su uleteli u Hong Konk koji je klizio u ekonomsku recesiju.
Visoka asuanska brana
Wednesday, 14. January 2009.
ModulNakon skretanja toka Nila, 14. januara 1964. kako bi se konstrukcija brane nastavila na glavnom rečnom toku, egipatski predsednik, Gamal Abdel Naser, održao je govor, uobičajen za takve prilike: „Ovde su, rekao je, vođene političke, društvene, nacionalne i vojne bitke egipatskog naroda, spojenog čvrsto kao divovska stena koja može da zaustavi i kurs starog Nila.“ Kako bilo, u ovom slučaju retorika je bila na mestu.
Suva gradnja – praktično, zdravo, ekološki
Wednesday, 14. January 2009.
ModulSuva gradnja predstavlja najzdraviji, najčistiji i najbrži oblik gradnje koji na najbolji mogući način zadovoljava zahteve modernog načina života, poštujući pri tom sve ekološke i kvalitativne standarde. Suva gradnja na Zapadu doživljava pravu ekspanziju, dok kod nas tek počinje da se pojavljuje u ozbiljnijim razmerama.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije