Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Modul
Staro i opasno... A obnove ni u mislima
Tuesday, 07. July 2009.
ModulMašinski park u građevinarstvu Srbije star je u proseku 25 godina, i čine ga heterogene mašine i oprema. Poneki novi kompresor, kran, ili dizalica pretežno su slovenačke ili nemačke proizvodnje. Ima nešto italijanske a sada je dosta prisutna i južnokorejska, kao i kineska, koja je jeftinija, ali ne može da se meri sa jednim Katepilarom, naravno.
Respektabilne novine
Thursday, 25. June 2009.
ModulNa tržište je izbačen potpuno novi koncept CASE mašina. U ponudi se ističu mašine malih i srednjih gabarita što, kako procenjuju u BAZIS GRUPI, autorizovanom i ovlašćenom uvozniku, distributeru i serviseru CASE mašina za tržišta Srbije i Crne Gore, upravo odgovara građevinskoj operativi sa ovih tržišta, imajući u vidu, pre svega, smanjenu kupovnu moć, ali i činjenicu da će u vreme krize biti više manjih gradilišta. U tekstu koji sledi nalaze se prava rešenja za ove potrebe...
Gradske celine u Srbiji ­- Novi Sad
Thursday, 18. June 2009.
ModulMa kako ga zvali, Nový Sad (na slovačkom), Újvidék (na mađarskom), Neusatz an der Donau (na nemačkom); ili, pak, Neoplanta (na starom dobrom latinskom), Novi Sad je grad svakolikih istorijskih zapisa i mesto gde se kultura Srba mesa sa ostalim narodima koji čine jednu specifičnu istorijsku i kulturnu celinu, a posebno urbanu, kao što je Vojvodina.
Primena mehanizacije u građevinskoj industriji
Friday, 05. June 2009.
ModulEkspanzija građevinarstva u našoj zemlji u poslednjih nekoliko godina imala je za posledicu da se mnoge pozicije radova koje su se tradicionalno izvodile ručno sve vise rade mašinski tj. uz korišćenje raznih mehanizama. Građevinska mehanizacija je prvenstveno bila vezana za radove u niskogradnji i hidrogradnji, a sada se sve vise koristi i u visokogradnji. Primenjuju se: male univerzalne (kombinovane) masine, masine za razna rušenja i rekonstrukcije, mehanizacija za horizontalni i vertikalni transport itd.
Energija svetlosti
Wednesday, 03. June 2009.
ModulPo deveti put, Beograd je destinacija stručnjaka i poklonika svekolikog sveta arhitekture. Od 16. juna do 7. jula ove godine u prostoru galerije ,,Progres" biće predstavljene velike arhitektonske ideje iz 33 zemlje sveta. Svetska federacija arhitekata (UIA) u trenutku kada smo završavali ovu rubriku, objavila je svoj program važnih događaja u 2009. Među njima je i Deveti trijenale. A sve je u organizaciji jednog čoveka, arh. Ivice Mlađenovića...
Novi koncept stanovanja
Saturday, 30. May 2009.
ModulNedavno je srpskoj medijskoj i stru;noj javnosti predstavljen brend pod nazivom ,,Ultimate Living", koji podrazumeva novi koncept življenja i viziju kako se može stanovati komfornije, a po pristupačnim cenama. Nosioci ovog koncepta u idejnom i poslovnom smislu u Srbiji su konsultantska kua u oblasti nekretnina ,,Wolf&McGill" i investicioni fond ,,Ultimate holdings". Ovaj koncept su za časopis Modul predstavili Mark Holden i Kris Kemzli, ispred investicionog fonda ,,Ultimate holdings", kao i Nikola Senesi iz konsultantske kuće ,,Wolf&McGill" i Sran Plamenac, ispred firme ,,Ethnico".
Istorija kranova: Kranovi u srednjem veku
Wednesday, 27. May 2009.
ModulKo je sagradio prvi kran? Da li je to bio nepoznati inženjer iz starog Egipta radeći za svog gospodara, faraona Ramzesa, negde oko 3000. godine pre nove ere? Ili je to bio Heronije Aleksandrijski, samo vek pre rođenja Hrista? Ovo su samo neka od brojnih pitanja na koja je pokušala da pruži odgovore grupa autora koja je sastavila prvu ikad objavljenu na svetu “Istoriju kranova”. Izabrane delove objavljujemo u serijalu u magazinu Modul. U ovom izdanju donosimo pogled na razvoj kranova u ranom i razvijenom srednjem veku u Evropi.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije