Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Modul
Brojne prednosti čelika i beskonačna rešenja
Wednesday, 02. December 2009.
ModulČelik je uvek moderan, savremen, materijal koji nudi beskonačna rešenja. Pouzdan je partner arhitektama i investitorima, koji ga primenjuju s posebnim oduševljenjem. Pogodan je za reprezentativne i industrijske zgrade, ali i za projekte gde su neophodne mnoge izmene. Samim tim, i čelične konstrukcije poseduju brojne prednosti koje posebno dolaze do izražaja kod Trimo Inženjeringa.
Ekonomska kriza + cena električne energije = EE!
Friday, 27. November 2009.
ModulS obzirom na činjenicu da je pitanje energetske efikasnosti uopšte, a posebno u zgradarstvu, sve više od izuzetnog značaja kako danas tako i u bliskoj budućnosti, u ovom broju Modul vam donosi tekst - raspravu saradnika dr Dragana Škobalja u kome iznosi sve relevantne podatke koji govore u prilog značaju date teme.
Šta se gradi u svetu: obnova Karlovog mosta
Wednesday, 18. November 2009.
ModulIkona praške arhitekture stara 650 godina, Karlov most, koji se nalazi u samom srcu nekadašnje Bohemije, današnje Republike Češke, doživela je svoju obnovu. Zbog štete koju je vreme učinilo na svoj tihi ali temeljan način, zbog turista koji u hiljadama prelaze svakog dana preko mosta, kao i same poplave iz 2002. godine...
Univerzalno rešenje – čelične konstrukcije u građevinarstvu
Wednesday, 11. November 2009.
ModulČelik je, pored betona, zasigurno jedan od osnovnih materijala u izgradnji savremenih objekata, bez obzira na njihovu namenu. Uostalom, savremena istorija gradnje nudi samo jedan dokaz u pri og tvrdnji o nezamenljivosti ovog materijala – Ameriku! No, kako sve nije trajno i podložno je izmenama, kad-tad, tako i čelik, kao osnovni sastojak u značajnom delu građevinske teorije i prakse, doživljava u ovo vreme svoje vrsnu renesansu.
Odgovor za sve probleme savremenog načina života
Friday, 06. November 2009.
ModulJedan od onih koji su u potpunosti u ovoj svetskoj prici o habitatu kao konceptu urbanog naselja, jeste naš arhitekta, Ivica Mlađenović. Ova tema je jedna od njegovih opsesija, u pozitivnom smislu te reči, jer se već dovoljno dugo, skoro tri decenije bavi ovim zasigurno univerzalnim konceptom humanizovanog načina izgradnje objekata i naselja za stanovanje, kome je osnovna odlika da je u saglasnosti sa prirodom i onim što se definiše kao prirodno stanište.
O legalizaciji objekata u predlogu novog zakona
Thursday, 05. November 2009.
ModulPredlogom zakona o uređenju prostora i izgradnji u posebnom poglavlju uređena je i legalizacija objekata. Legalizacija, u smislu ovog zakona, jeste naknadno izdavanje građevinske i upotrebne dozvole za objekat, odnosno delove objekta izgrađene ili rekonstruisane bez građevinske dozvole.
Samolepljive bitumenske trake
Sunday, 11. October 2009.
ModulPrimena samolepljivih bitumenskih traka je jedna od svetskih novina kod bitumenskih hidroizolacionih materijala. Njihova upotreba u Srbiji je u začetku, ali se u narednom periodu može očekivati značajniji porast plasmana ovih traka. Osnovni razlozi su ekološke, ekonomske i tehničke prednosti samolepljivih traka u odnosu na standardne bitumenske trake.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije