Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Časopisi
Izmeštanje vodotokova rudarskog basena ''Kolubara''
Thursday, 21. March 2002.
Vodoprivreda

Izmeštanje vodotokova u funkciji razvoja površinske eksploatacije u centralnom delu rudarskog basena "Kolubara"

U radu je prikazana kompleksna problematika izmeštanja i regulacije vodotokova u zoni površinskih kopova u centralnom delu rudarskog basena "Kolubara", koja je vezana za brojna pitanja tehničke, tehnološke i organizacione prirode. U tom smislu je potrebno pri planiranju regulacionih radova i izradi tehničke dokumentacije za izmeštanje vodotokova, problematiku posmatrati multidisciplinarno i kvalitetno rešiti interakciju izmeštenih vodotoka, koji se po pravilu vrši po obodu kopova, sa rudarskim radovima koji se odvijaju u njima.

Nova metoda za ocenu mreže vodomernih stanica korišćenjem principa entropije
Thursday, 21. March 2002.
Vodoprivreda

Cilj studije je da se analiziraju metode ocene adekvatnosti sistema vodomernih stanica. Jedan od najvažnijih aspekata ove analize je procena vrednosti svake stanice u oceni malih, prosečnih i velikih voda u regionalnim analizama. Metoda je primenjena u državi Ilinois tako čto je celokupna država podeljena na glavne geološke regione. Simultani podaci sa stanica u svakom regionu su korišćeni da bi se stanice rangirale na osnovu njihovog značaja u regionalnoj analizi. Metoda entropije korišćena je da se sračuna nekoliko informacionih parametara značajnih za definisanje regionalne vrednosti svake stanice. Parametri dobijeni metodom entropije su totalna transinformacija, transinformacija emitovana i transinformacija primljena od strane određene stanice, kao i totalna neto transinformacija. Sve stanice su rangirane na bazi navedenih parametara. Na istim podacima, metoda entropije je upoređena sa generalizovanom metodom najmanjih kvadrata, razvijenom od strane agencije United States Geological Survey, koja se bavi geološkim i hidrološkim osmatranjima. Metoda je ilustrovana na primeni na slivovima u južnom Ilinoisu, SAD.

Primena genetskih algoritama u optimizaciji sistema pod pritiskom
Thursday, 21. March 2002.
Vodoprivreda

Troškovi izgradnje i odrđavanja vodovodnih sistema se mere milionima dolara i nalaženje rešenja kojim bi se zadovoljili svi zahtevi potrošača i ujedno minimizirali troškovi sistema predstavlja prioritet u komunalnoj hidrotehnici. Primena softverskog paketa GAnet, baziranog na korišćenju genetskih algoritama i modela ustaljenog tečenja u mreži, opisana je na primeru optimizacije proširenja postojeće vodovodne mreže u južnom delu Londona (Veilika Britanija). Na ovom primeru je pokazano da za slučaj sličnih kriterijuma optimizacija može da smanji troškove čak i do 50%.

Modeliranje ravanskog strujanja metodom etapnog rešavanja članova jednačina
Wednesday, 30. November -1.
Vodoprivreda

U ovom članku predstavljeni su rezultati matematičkog modelisanja ravanskog strujanja (osrednjenog po dubini toka) u prirodnim vodotocima. Izbor numeričkog modela je od presudne važnosti za razmatrani proces koji se modelira. U ovu svrhu razvijeni su različiti modeli kojima se pokušava što tačnije opisati strujanje u prirodnom vodotoku. Jedno od optimalnih rešenja prikazano je u ovom radu.

Početak Sledeća 81 82 83 84 85 86 87 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije