Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Časopisi
Čelična konstrukcija Metals banke u Novom Sadu
Tuesday, 09. February 2010.
ArhitektonKako pronaći savršen odnos između upotrebe armirano betonske i čelične konstrukcije na jednom objektu? Logičan odgovor bi bio da je pravi način iskorišćavanje osobina oba materijala zavisno od mesta primene.
Konvencionalne metode prečiščavanja voda za piće
Thursday, 04. February 2010.
VodoprivredaVeći dio površinskih voda i znatan dio podzemnih voda već je zagađen i u globalnim razmjerama zagađuje se i dalje, uprkos zaštitnim mjerama, propisima i dogovorima. Zbog kružnog toka u prirodi voda se rijetko nalazi u potpuno čistom stanju, što u većini slučajeva zahtjeva njenu obradu, kako bi zadovoljila kvalitet vode koja služi za vodosnabdijevanje. 
Hotel u svemiru
Tuesday, 02. February 2010.
ArhitektonNesvakidašnji projekti su nešto na šta se uvek mora obrati ti pažnja. Oni su putokaz za nešto šte će se u vremenu koje je pred nama svakako desiti. Primer za to je i projekat hotela u svemiru, projektovanog za diplomski rad na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, autora Žolta Ivanovića.

Profit iz mini elektrana
Friday, 29. January 2010.
GrađevinarTako se ovim aktom definiše tzv. „Feed-in tariff“, balansiranje i očitavanje, preciziraju energetski objekti koji proizvode električnu energiju iz obnovljivih izvora, uređuje sadržina ugovora o otkupu električne energije po merama podsticaja, kao i naknada troškova kupcu tako proizvedene energije.
Pregled i primena rezultata savremenih hidrauličkih istraživanja u projektovanju preliva brana
Wednesday, 27. January 2010.
VodoprivredaU trećem delu rada ukratko se opisuju bučnice sa prinudnim hidrauličkim skokom formiranim pomoću blokova ili pragova ili kombinacijom ova dva osnovna elemetna. Izneti su rezultati dosadanjih modelskih ispitivanja i opažanja na izvedenim objektima.

Toyo Ito
Tuesday, 26. January 2010.
ArhitektonRođen u Seulu (Južna Koreja) 1941. godine, Toyo Ito je poznat po stvaranju objekata baziranih na ekstremnim konceptima u kojima pokušava da stopi fizički i virtuelni svet. Predstavnik je arhitekture koja se bavi pitanjima savremenog “simuliranog” grada. Diplomirao je na Univerzitetu u Tokiju na odseku za arhitekturu 1965. godine.
Katastar 2010. godine
Friday, 22. January 2010.
GrađevinarIzrada jedinstvenog katastra nepokretnosti Srbije, počela je još pre dve decenije. Problem besparice za taj veliki projekat rešen je 2004. godine kada je Svetska banka, za taj posao odobrila 30 miliona dolara zajma Vladi Srbije. Iz Republičkog geodetskog zavoda najavljuju da će katastar do kraja iduće godine biti završen.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije