Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Časopisi
Pregled najčešće korištenih postupaka prečišćavanja pijaće vode u Kanadi
Wednesday, 10. March 2010.
VodoprivredaU članku je dat kratak prikaz najčešće korištenih postupaka prečišćavanja pijaće vode u Kanadi. Uz kratak opis specifičnosti korištenih postupaka, dat je poseban osvrt na najnovije trendove i njihovu zastupljenost u izvedenih rešenjima u Kanadi.
Pijaca Mladenovac
Tuesday, 09. March 2010.
ArhitektonProces kapitalizacije u Srbiji počeo je da se oslikava i na urbanu matricu i naših manjih ili većih gradskih celina. Tranzicija se ogleda u tome da zemljište postaje skuplje, nastaju nove delatnosti, a nestaju stare, javlja se još veća potreba za koncentracijom sve većeg broja različitih delatnosti na jednom mestu.
Panamski kanal čeka proširenje
Thursday, 04. March 2010.
GrađevinarPanama ostvaruje ambiciozan plan - da proširi i produbi Panamski kanal kako bi mogao da „odgovori“ potrebama novih generacija mega-brodova. Rekonstrukcija Panamskog kanala, jedinstvenog vodenog puta koji povezuje Atlantski i Tihi okean, vredna je 5,25 milijardi dolara i predstavlja inženjerski poduhvat ravan onom koji su ostvarili ljudi koji su ga gradili i otvorili 1914. godine.
Uporedna analiza varijantnih rješenja hidroenergetskog iskorištenja gornjeg dijela rijeke Morače
Wednesday, 03. March 2010.
VodoprivredaU ovom radu prikazuju se rezultati analize različitih varijantnih rješenja hidroenergetskog iskorištenja slivnog područja rijeke Morače. Za realizaciju ovog istraživačkog projekta korišćena je obimna dokumentacija, kao i ranije urađeni idejni projekti za HE Andrijevo, HE Milunovići, HE Raslovići i HE Zlatica.
Waterstore
Tuesday, 02. March 2010.
ArhitektonPrototip vodenog centra lociran je u najkišovitijem Holandskom gradu Gaudi. Ovaj inovativni tehnološki i organizacioni koncept ne koristi vodu samo kroz svoj sistem već pretvara industrijsko postrojenje u javni rezort.
Primena Lambert-W funkcije za proračun otpora trenja u cevima
Friday, 12. February 2010.
VodoprivredaKolbrukova jednačina za proračun Darsijevog koeficijenta hidrauličkog otpora je data u implicitnom obliku, tako da se mora koristiti metoda ’pokušaja i probe’ ili neka od iterativnih numeričkih kako bi ona bila rešena. Lambert W funkcija je transcedentna funkcija koja je takođe data u implicitnom obliku i definisana je samo preko elementarnih funkcija.
Održive zgrade spasioci klime
Wednesday, 10. February 2010.
GrađevinarZa vreme susreta predstavnika vlada sveta u Kopenhagenu u Danskoj na kom je razmatrana mogućnost smanjenja nivoa emisije gasova sa efektom staklene bašte, a u svrhu neophodne zaštite društva od opasnih klimatskih promena, Toni Robson govorio je o enormnom potencijalu za uštedu koji imaju energetski efikasne zgrade i izazovima sa kojima ćemo se suočiti kad krenemo od dobrih namera ka dobrim delima.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije