Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Arhitektura
Dulić: Prostorni plan će sprečiti haotičnu gradnju
Thursday, 26. August 2010.
ArhitekturaMinistar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio da će Zakon o prostornom planu Srbije od 2010. do 2020, čije se usvajanje očekuje najkasnije u oktobru, sprečiće da investitori podižu fabrike i druge objekte tamo gde im nije mesto.
Vodena kocka pretvorena u Magični akva park
Wednesday, 25. August 2010.
ArhitekturaPosle neverovatnog uspeha Vodene kocke u Pekingu za potrebe letnjih Olimpijskih igara, ovaj centar je u toku prošle godine prošao kroz renoviranje kako bi postao neverovatan (i masivan) Akva park.
Kuća iz snova je kuća od stakla
Tuesday, 24. August 2010.
ArhitekturaKalifornijski arhitekta Stiv Herman utrošio je čitavih šest godina da napravi kuću svojih snova, Stakleni paviljon u Montesitu.Kuća iz bajke, čiji su svi pregradni zidovi od stakla, nalazi se na imanju površine 1,4 hektara.Stakleni paviljon od 1.300 kvadrata ima pet spavaćih soba i pet kupatila, kuhinju sa vinskim podrumom, i umetničku galeriju, odnosto garažu u kojoj su izloženi starinski automobili koje Herman sakuplja.
Biseri deo XXXVI
Monday, 23. August 2010.
ArhitekturaNastavljamo sa novim fotografijama koje će vas nasmejati i naterati da se zapitate "ali kako?". Nadamo se da će vam se i ova mini serija svideti kao i ostale pre nje. Uživajte! A ako raspolažete sa sličnim fotografijama pošaljite nam ih na Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Javascript da bi ste je videli. i mi ćemo ih objaviti.
Po kapiji se grad poznaje
Monday, 23. August 2010.
ArhitekturaPrilaz gradu i ulaz, gradska kapija, trebalo bi da je reprezent onoga što sledi kad se kroz nju prođe.To je i poziv i dobrodošlica, pa je dobro ako je taj prostor lepo uređen i odgovara nameri grada da bude ljubazan i otvoren za sve putnike namernike kojima nudi svoje sadržaje i lepotu - kaže Đorđe Bobić, bivši arhitekta Beograda, napominjući da je naš glavni grad u ovom smislu specifičan u odnosu na druge evropske metropole.
Najveći metro nalazi se u Dubaiju
Friday, 20. August 2010.
ArhitekturaU Dubaiju je prošle godine pušten u rad najveći metro na svetu. Na simboličan datum (9.9.2009. godine u 9 sati i 9 minuta) pored jednog od najvećih svetskih trgovinskih centara puštena je u rad podzemna železnica kojom prolazi i najduži svetski voz bez vozača.
Najviše čelične zgrade
Thursday, 19. August 2010.
ArhitekturaDa li ste znali da je Sirs Toranj (sada preimenovan u Vilis Toranj) trenutno najviša čelična zgrada na svetu? Visoke čelične zgrade se grade zahvaljujući Fazluru Kanu, inženjeru koji stoji iza nekoliko inovacija u dizajniranju konstrukcija. Kanove zgrade se nalaze na prvom, petom i desetom mestu liste koju možete pogledati u nastavku teksta.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije