Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Arhitektura
Glavna železnička stanica Hong Konga – Studio “Aedas”
Monday, 06. September 2010.
ArhitekturaJedan od trenutno najvećih projekata u Hong Kongu jeste izgradnja glavne železničke stanice, koja će nositi naziv “West Kowloon Terminus” (češće spominjana kao “WKT”). Ova železnička stanica će objedinjavati tri različita tipa železničkog saobraćaja, a to je direktna brza linija do aerodroma, zatim ekspresni međugradski saobraćaj, te mnogobrojne gradske linije.
Biseri deo XXXVII
Friday, 03. September 2010.
ArhitekturaNastavak nove serije fotografija iz Srbije i sveta je pred vama. Nadamo se da će vam se svideti kao i prethodne. Na trenutak zaboravite na promenljivo vreme, posao i opustite se.
Životno delo u arhitekturi
Friday, 03. September 2010.
ArhitekturaAsocijacija srpskih arhitekata (ASA) saopštila je da je raspisala konkurs za dodelu Velike nagrade arhitekture za životno delo arhitekata.Uslovi su da je arhitekta čclan neke od konstitutivnih jedinica ASA, da je stariji od 65 godina i da je nominacija iz sredine u kojoj je kandidat pretežno delovao.
Zeleni zvučni zid
Friday, 03. September 2010.
ArhitekturaU planu je izgradnja velikog protivzvučnog zelenog zida na autoputu I-70, istočno od Kolumbusa, Ohajo, SAD. Umesto uobičajenog betonskog zida biće postavljen zid dužine 150 metara, drugi najduži zid od vegetacije u SAD, napravljen od vreća zemlje (supstrata) i semena. Projektanti i vlasti se nadaju da će ovaj poduhvat proći bolje nego njegov “stariji brat” iz Viskonsina koji je imao kratku i neslavnu karijeru.
Muzej/galerijski prostor, Maribor – “Parabol Studio”
Thursday, 02. September 2010.
Arhitektura“Parabol Studio” je tvorac idejnog projekta novog muzeja i galerijskih prostora koji će svoje mesto pronaći u Mariboru, Slovenija. Prema rečima odgovornih arhitekata, dizajn ove galerije je baziran na dijalogu uže situacije i šireg urbanog konteksta. Projekat ima za cilj da stvori vezu između starog dela Maribora i obale reke Drave, i to najviše kroz svoj pokrenuti ogranski oblik.
Mnogo neplanske gradnje
Thursday, 02. September 2010.
ArhitekturaBeograd svakako izdvaja geografski položaj. Široka delta sa Velikim ratnim ostrvom, prostorom u novije vreme nazvanim Čaplja, predstavlja jedinstven, retko ponovljiv gradski pejzaž. Međutim, ovo vreme samoniklih graditelja je negativno obeležilo ovu epohu prestonice. Sa druge strane, Novi Sad je grad koji je doživeo najpozitivniju transformaciju, postao je od provincijalnog mesta važan urbani centar.
Crkva budućnosti
Wednesday, 01. September 2010.
ArhitekturaLondonske arhitekte, studio DOS, su dizajnirali katoličku crkvu kakvu biste očekivali u nekom SF filmu. Crkva će se graditi u blizini Lagosa u Nigeriji i u njoj će biti mesta za 2000 ljudi. Enterijer će imati aerodinamičnu fasadu podeljenu u dva dela – dva talasa, jedan manji od drugog.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije