Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Arhitektura
Urbanistički planovi na geoportalu
Monday, 13. September 2010.
ArhitekturaNa inicijalnom geoportalu dostupni su pojedini urbanistički planovi za pregled. Zakonom o planiranju i izgradnji predviđeno je da se svi planski dokumenti koji se donose u skladu sa Zakonom evidentiraju u Centralnom registru planskih dokumenata (Registar). Prema članu 43. Zakona Registar vodi Ministarstvo nadležno za poslove prostornog planiranja i urbanizma preko Republičkog geodetskog zavoda, u okviru Nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka.
Heliotrop: prva rotirajuća solarna zgrada
Friday, 10. September 2010.
ArhitekturaHeliotrop, inovativna zgrada koju je dizajnirao Ralf Diš koristi sve prednosti sunca tako što se rotira i omogućava dnevnoj svetlosti da dođe do svakog ćoška kroz tropanelne prozore i krova pokrivenog solarnim ćelijama i termalnim cevima.
Jesenja putovanja
Thursday, 09. September 2010.
ArhitekturaU oktobru treba posetiti Prag jer tada možete preći Karlov most normalnim korakom, ne sudarajući se sa hiljadama turista. Nemačke zamkove raštrkane po bavarskim dolinama i planinama interesantno je obići u jesen kada se šume koje ih okružuju šarene u spektru od žute do crvene. A kupanje u slovenačkim termama na otvorenom pravi je izazov dok se okolo žute šume i bele planinski vrhovi.
Arhitektonski projekat u Crnoj Gori megacentar Aura
Thursday, 09. September 2010.
ArhitekturaAura Montenegro Bečići predstavlja jedinstveni projekat od kapitalnog značaja za razvoj savremene crnogorske arhitekture, elitnog turizma i hotelijerstva. Predstavljeni poslovno-hotelski kompleks nastao je kao vizuelizacija mogućnosti parcele površine 16.800 m2 koja sa svojim koeficijentom izgrađenosti od 4,5 omogućava formiranje nadzemnih površina od 76.000 m2 stambeno-poslovnog prostora i oko 30% dodatnih prostora za parking mjesta, odnosno garaže (12.000 m2) i ostale poslovno komercijalne sadržaje (10.000 m2) koje ovaj prostor svojim konceptom nudi kao posebnu ponudu.
“Generic City” – Miloš Živković
Wednesday, 08. September 2010.
ArhitekturaU vremenu globalizacije, te ekspanzije tehnologija i eksplozije informacija, dolazi do neizbežnih promena u društvu. Ljudi i kulture se mešaju, te dolazi do stvaranja metropolitskih gradova, koji poprimaju obeležja univerzalnih mesta. Gradovi postaju sistemi razmene informacija, što je glavna tema eksperimentalnog projekta arhitekte Miloša Živkovića.
Više javnosti za manje administracije
Tuesday, 07. September 2010.
ArhitekturaNa svakih deset godina Skupština Beča usvaja Strategiju razvoja grada i to je osnovni zakonski okvir za urbanističko planiranje. U njemu su definisane „ciljne oblasti“, odnosno neizgrađena područja koja treba „oživeti“ i za njih se rade planovi regulacije, koji se mogu menjati vrlo brzo i efikasno, ukoliko je to u interesu grada. To je jedan od najefikasnijih principa urbanističkog planiranja u Evropi, koji se može primeniti u svakom gradu i na koji bi Beograd trebao da se ugleda.
Moderne kancelarije u prirodi
Monday, 06. September 2010.
ArhitekturaDa li biste voleli da radite u sred šume? Da imate divan kancelarijski prostor sa pogledom na prirodu? Ovaj fenomenalni kancelarijski prostor se nalazi u sred prelepe šume u blizini Madrida. Dizajn je odradio Selgas Cano. Prostor je prekriven ogromnim prozorima kako bi se obezbedio pogled na prirodu i dovoljna količina dnevne svetlosti.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije