Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinarstvo
Počela izgradnja trotoara na Zrenjaninskom putu
Friday, 24. September 2010.
GrađevinarstvoEkipe građevinske operative Javnog komunalnog preduzeća „Beograd-put” započele su, zemljanim radovima, izgradnju trotoara na Zrenjaninskom putu, saopšteno je iz tog preduzeća. Kako se navodi, trotoar, koji do sada nije postojao, biće izgrađen u dužini od 6,5 kilometara, od skretanja za naselje Kotež do skretanja za groblje Zbeg u Borči.
Gnev stanara jači od građevinskih dozvola
Thursday, 23. September 2010.
GrađevinarstvoOko 200 stanara okupilo se pre dva dana i porušilo ogradu gradilišta i kontejner za smeštaj radnika u Blagajskoj ulici na Zvezdari. Međutim, investitor ima sve neophodne dozvole za gradnju i neće stati sa radovima. Ovo je još jedan primer koliko je bitno učešće građana, koji treba da idu na javne uvide, rasprave i informišu se na vreme šta biti građeno u komšiluku. Jer, kad radovi krenu, tada je najčešće kasno.
Rad na Koridoru stao zbog zemljišta
Thursday, 23. September 2010.
GrađevinarstvoGrupa od 15 građana već dva dana blokira radove na delu obilaznice oko Dimitrovgrada nezadovoljni cenom koju im je država ponudila za eksproprijaciju zemljišta. U „Koridoru 10" tvrde da je država već „prisvojila" njihovo zemljište, bez obzira na to što se za većinu parcela još uvek vode sporovi u nadležnim sudovima.
Usvojene izmene i dopune Programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2010. god.
Thursday, 23. September 2010.
GrađevinarstvoOdbornici Skupštine grada usvojili su na današnjoj sednici izmene i dopune Programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2010. godinu. Odlukom o budžetu grada Beograda za 2010. godinu za ovaj program bilo je predviđeno 19,8 milijardi dinara, a izmenama i dopunama ova sredstva su povećana za 3,57 milijardi dinara.
I birokratija usporava gradnju
Thursday, 23. September 2010.
GrađevinarstvoNepravično je da korisnik ostane bez zemljišta zato što opštinska služba nije rešila njegov zahtev za konverziju do zakonom propisanog datuma 11. septembra 2010. Odluku Ustavnog suda da ukine rok od godinu dana za konverziju prava korišćenja u pravo svojine na neizgrađenom zemljištu, pravnici smatraju ispravnom.
Počinju građevinski radovi na novom pozorištu na Paliluli
Wednesday, 22. September 2010.
GrađevinarstvoPrva faza radova na novom pozorištu u kompleksu palilulske Ustanove kulture u Mitropolita Petra 8 završena je prošle nedelje, pa su se stekli uslovi za početak građevinskih radova. Planirano je da se zidovi starog zdanja obnove i da se do kraja građevinske sezone podigne krov novog beogradskog teatra.
Pilon dostigao 134 metra
Wednesday, 22. September 2010.
GrađevinarstvoRadovi na mostu preko Ade Ciganlije sve više napreduju pa je tako pilon sada dostigao visinu od 134 metara dok se glavni deo ove saobraćajnice nadvio iznad Save u dužini od 30 metara. Uskoro počinje podizanje bočnog raspona mosta sa novobeogradske strane.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije