Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinarstvo
Za Kopaonik 150 miliona evra
Monday, 27. January 2003.
Građevinarstvo

Jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti investicija, MBB iz Nemačke, koja ostvaruje godišnji promet od 400 milijardi evra, planira da u narednom periodu uloži oko 150 miliona evra u izgradnju najmodernijih turističkih kapaciteta na Kopaoniku.

Po rečima Milutina Jeličića Jutke, predsednika SO Brus, ovo će biti najveći investicioni poduhvat u jugoistočnoj Evropi u prvoj deceniji ovoga veka, a odvijaće se u tri faze.

Projekat metroa na jesen!?
Sunday, 26. January 2003.
GrađevinarstvoPravi "teški" metro, kakav postoji u svetskim metropolama, Beograđanima je nedosanjan san. Gradski čelnici su za ovu godinu najavili rekonstrukciju tramvajskih šina i eventualni početak projektovanja nove tramvajske mreže na širokom koloseku - takozvanog "lakog" metroa.
Kako "Novosti" saznaju, Direkcija za izgradnju Beograda raspisaće krajem februara međunarodni javni konkurs za izvođača "Generalnog projekta sa pratećim studijama". Ova analiza će konačno dati odgovor na pitanje: da li se prestonici isplati "laki", ili možda čak i klasični - "teški" metro?
''Moskva dva'' na Terazijama
Thursday, 23. January 2003.
Građevinarstvo

U najužem centru Beograda, na lokaciji najatraktivnijeg gradskog trga koji važi za centar Balkana i od kog se mere sve razdaljine u prestonici, naslonjen na hotel "Moskva", nići će novi poslovni objekat-hotel "Moskva dva".
Parcela okrenuta sa jedne strane centralnom trgu Terazije, a sa druge ka Balkanskoj ulici i Terazijskoj terasi, koja je zbog svoje ekskluzivnosti bila tema nebrojenih studija, diplomskih i konkursnih radova arhitekata, sada najzad dobija i svoju konačnu formu.

Ništa bez Crnotravaca
Monday, 20. January 2003.
Građevinarstvo

Zdanje Savezne skupštine u Beogradu gradili su pretežno Crnotravci i Makedonci, a izgradnju je od samog početka pratio splet čudnih okolnosti. Od odluke o izgradnji do završetka proteklo je 66 godina. Pored mnogih okolnosti, koje joj nisu išle naruku, u sve to uplelo se i jedno proročanstvo o kraljevoj pogibiji.

Odluka o izgradnji doneta je 24. oktobra 1870. godine, a zgrada je posle odlaganja i prekida radova za vreme Prvog svetskog rata završena 20. oktobra 1936. godine.

Novi kolosi nad Dunavom
Sunday, 19. January 2003.
Građevinarstvo

Mostovi, kažu, služe da ukrase gradove. A Novi Sad je imao, kroz svoju dugu istoriju, veliki broj rečnih prelaza koji su korišćeni decenijama. Korišćeni su oni da bi se lakše stiglo sa jedne obale na drugu. Da se zaljubljeni sretnu na istoj strani.

Imao je Novi Sad svoja tri lepa mosta: Varadinski, Most slobode i Žeželjev. Imao ih je sve do agresije NATO-a na našu zemlju, kada su u kratkom roku sva tri kolosa, jedan za drugim, srušena i nestala u matici reke. Njihovi ostaci su dugo stajali u okrilju reke pod kojom su nestali. A onda je počelo njihovo vađenje iz Dunava.

Ono što je izvesno to je da će najveći vojvođanski grad opet dobiti sva svoja tri mosta. Preko prvog, obnovljenog posle agresije, Varadinskog mosta, koji podseća na dugu, već uveliko tutnje vozila. Preostala dva, kažu, kada budu podignuta, biće isto toliko lepa kao i njihovi prethodnici.

Uložili 17 miliona dolara u otpremnine
Saturday, 18. January 2003.
Građevinarstvo

Švajcarska kompanija "Holcim" je od aprila prošle godine, kada je kupila Fabriku cementa Novi Popovac, investirala 8,2 miliona dolara, od čega su krajem decembra za 2,3 miliona dolara kupljeni bager i četiri nova dampera.

U ovoj godini planirane investicije od 17,2 miliona evra iskoristiće se za prelazak fabrike na novu vrstu jeftinijeg energenta, odnosno konverziju gasa na ugalj, kao i za rešavanje problema otprašivanja u cilju zaštite životne sredine, rekao je juče Darko Križan, generalni direktor cementare u Popovcu, na prvoj održanoj konferenciji za novinare, od kada je "Holcim", aprila prošle godine na tenderu kupio za 62,5 miliona dolara ovu cementaru. "Holcim" je, u međuvremenu, kupovinom radničkih akcija za 10,1 miliona dolara, postao vlasnik čak 83 odsto kapitala.

Kazne i do milion dinara!
Tuesday, 14. January 2003.
Građevinarstvo

Sekretarijat za saobraćaj i gradske inspekcije najavile su oštriju kontrolu investitora koji raskopavaju ulice zbog radova na podzemnim instalacijama (vodovod, kanalizacija, telefonski, elektro kablovi...). Već od sledećeg ponedeljka, izvođači će uz dozvolu za kopanje ulica dobijati i nova uputstva sa preciziranim obavezama, a ukoliko se one ne ispoštuju, predviđene su kazne, ne baš zanemarljivih iznosa.

Početak Sledeća 431 432 433 434 435 436 437 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije