Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Put i saobracaj
Geološko-geotehnička istraživanja klizišta ''lapišnica''
Sunday, 16. June 2002.
Put i saobracajGeološko-geotehnička istraživanja klizišta "lapišnica" kod Sarajeva u cilju sanacije magistralnog puta M-5

Krajem novembra 1999. godine, na magistralnom putu M-5, Sarajevo-Ljubogošta, formiralo se veliko klizište koje je frontalno zahvatilo put i desnu dolinsku stranu kanjona reke Miljacke. Naglo pomeranje oko 800 000 m3 siparske glinovite drobine preko verfenskih glinaca i peščara je lokalno pregradilo reku Miljacku i ugrozilo Sarajevo, koje se nalazi nizvodno na 2 km. Nastanku klizišta je predhodilo neplansko formiranje deponije sa nizbrdne strane puta, zapremine oko 120 000 m3. Tokom detaqnih geološko-geotehničkih istraživanja i projektovanja sanacije klizišta i puta, te zaštite korita reke, analizirano je više varijanti: zadržavanje pređašnjih elemenata puta, izrada devijacije puta u stabilno brdsko zaleđe (u otvorenom iskopu ili izgradnjom tunela) i izrada mosta preko klizišta.

Ekonomski aspekti primene postupka remix-plus
Wednesday, 12. June 2002.
Put i saobracaj

na magistralnom putu m-22 Beograd-Majdan

Tehnologija reciklaže kolovoza na licu mesta po toplom postupku se koristi već 50 godina. U poslednjih desetak godina je razvijena prihvatljiva tehnologija i oprema. Pri ovom postupku se vrčš sanacija ošećenj zagrevanjem postojećeg kolovoza, uklanjanjem kolovoznog zastora, mešanjem sa vezivom, po potrebi dodavanjem agregata i zamenom materijala na licu mesta, a po potrebi se vrši i izgradnja novog asfaltnog sloja. Nakon nabavke opreme za reciklažu kolovoza na licu mesta po toplom postupku u Republici Srbiji pružila se mogućnost primene ove tehnologije, što je i urađeno na putu M-22 Beograd-Majdan, deonice: km 212+500 - km 224+500 i km 236+393 - km 242+030.

Reciklaža kolovoznih konstrukcija metodom hladne reciklaže
Tuesday, 14. May 2002.
Put i saobracajH. NIEVELT, ing.

NIEVELT - Labor GmbH, Wiener Stra<217>e 35, 2000 Stockerau, <153>sterreich Pregledni rad

Značaj Postupaka Stabilizacije
Tuesday, 14. May 2002.
Put i saobracaj- Istorija i tekuća praksa u Nemačkoj

Referat ilustruje najznačajnije faze razvitka u Nemačkoj od prošlosti do danas. Iako je sa stabilizacijom započeto još u 1930-tim, ona se razvila i dobila na značaju sredinom 1950-tih, ponovnim uvođenjem u građenje novih puteva i rehabilitacijom konstrukcija postojećih puteva. Tokom tih godina su se često menjale specifikacije za stabilizaciju i sadržaj veziva. Prednosti stabilizacije tla iskorišćene su se za dimenzionisanje gornjih slojeva kolovoza, kao i pri njenoj upotrebi za gradilišne puteve i stabilnu osnovu za tešku mehanizaciju za izvođenje kolovoza. Stabilizacija pomoću veziva i materijala raspoloživih na licu mesta i industrijskih nusprodukata, smanjuje potrošnju visokokvalitetnih sirovina kao što su šljunak i kamen, uz istovremeno izbegavanje štetnih efekata na okolinu; naročito u pogledu materijala koji sadrže ter. Pre oko desetak godina, značajna unapređenja građevinske mehanizacije omogućila su široku primenu metoda hladne reciklaže, naročito u istočnim delovima Nemačke posle ponovnog ujedinjenja. Prikazaće se osnovni principi danas u Nemačkoj najpopularnijih metoda "mixed-in-place" i "mixed-in-plant" za izvođenje hladne reciklaže kombinacijom bitumena i cementa. I pored dobrih iskustava, ove metode nisu dostigle reputaciju koju bi trebalo da imaju, obzirom na njihovu visoku tehničku razvijenost.

Biznis Plan
Tuesday, 14. May 2002.
Put i saobracajProf. dr Nevenka ŢARKIŻ-JOKSIMOVIŻ

Fakultet organizacionih nauka, Beograd

Početak Sledeća 11 12 13 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije