Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Geodetska služba
Lasersko altimetrijsko snimanje
Thursday, 17. May 2007.
Geodetska služba

Sistem za snimanje iz vazduha poznat kao LiDAR sistem (Light Detection and Ranging), predstavalja relativno nov način za prikupljanje podataka koji obezbeđuje veliki broj informacija o objektima na površini zemlje kao i o zemljišnim oblicima sa velikom gustinom trodimenzionalnih koordinata tačaka, omogućavajući visoki kvalitet predstavljanja snimljene površine.

UDK klasifikacija stručnih i naučnih radova
Friday, 11. May 2007.
Geodetska služba

U radu se daje osnovni prikaz UDK klasifikacije naučnih oblasti u bibliografskim i dokumentacionim informacionim sistemima, kao i ciljevi katalogizacije stručnih i naučnih radova.

Geodinamički procesi i GPS
Wednesday, 09. May 2007.
Geodetska služba

Planeta Zemlja u svom površinskom delu, sastoji se iz nekoliko nezavisnih tektonskih ploča debljine do 50 km koje plivaju na gornjem omotaču. Ploče se stalno kreću i međusobno dodiruju, pri čemu se kretanje vrši i translatorno i rotaciono. Kretanja su relativno mala i iznose od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara godišnje. Za registraciju veličine kretanja, danas se koriste najsavremeniji GPS uređaji koji se raspoređuju na kritičnim mestima i čiji se položaj registruje kontinualno u dužem vremenskom periodu. Značaj dobijanja informacija o veličini kretanja tektonskih ploča ogleda se u činjenici da se na sudaru dve ploče najčešće događaju zemljotresi, što je od velike važnosti za prognoziranje potencijalnih žarišta potresanja tla.

Adresni registar - primena i mogućnosti
Monday, 30. April 2007.
Geodetska služba

U radu su date osnove evidencije o adresnom registru (tj. kućnim brojevima, ulicama i nazivima naseljenih mesta), svrha evidencije, pregled zakonske regulative, način vođenja evidencije, pregleda problema i predloga za njeno poboljšanje.

Permanentna profesionalna edukacija geodeta u Srbiji
Thursday, 26. April 2007.
Geodetska služba

Poslednje godine, naročito počev od 2000. godine obeležene su esencijalnim promenama u Srbiji i s razlogom se mogu nazvati periodom tranzicije. Promene nisu zaobišle ni oblast obrazovanja, kako po sadržaju tako i po formi. Iako se sadržaji geodetskog obrazovanja razlikuju od države do države, neki trendovi se mogu identifikovati. Trendovi su: jačanje menadžerske komponente, multidisciplinarni pristup pri rešavanju problema, projektno orijentisana edukacija, permanentno obrazovanje, razvoj saradnje i komunikacije u timskom okruženju.

Formiranje osnovne baze podataka o prostoru
Wednesday, 25. April 2007.
Geodetska služba

Rad se bavi formiranjem osnovne baze podataka o prostoru. Na početku rada dat je pregled klasičnih topografskih karata krupnije razmere, sa osvrtom na njihove opšte odlike. Osnovna ideja u radu je kreiranje digitalne topografske baze podataka u rezoluciji ekvivalentnoj karti razmere 1:50000. Primena idejnog rešenja na test primeru, obavljena je u softverskom okruženju ArcGIS verzija 8.2.

Snimanje vasione
Friday, 10. March 2006.
Geodetska služba

U radu je razmatrana, iz geodetskog ugla posmatranja, neuobičajena problematika. Radi se o predlogu, da se određuju koordinate tačaka, u kojima se mere odgovarajuće pojave u VASIONI, tj. koordinate položaja observatorije u VASIONI, na kojoj se vrše merenja.

Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije