Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Geodetska služba
Katastar nepokretnosti u Republici Srbiji
Tuesday, 25. May 2004.
Geodetska služba

U radu je prikazan značaj i osnovne karakteristike katastra nepokretnosti, pregled postojećih evidencija o nepokretnostima i postignuti rezultatina izradi katastra nepokretnosti do kraja novembra 2003. godine. Dat je pregled stanja radova na izradi katastra nepokretnosti po Centrima za katastar nepokretnosti i na upisu društvenih preduzeća u katastar nepokretnosti. Takodje, u radu su prikazane aktivnosti Republičkog geodetskog zavoda koje se odnose na aktuelnu legalizaciju bespravno izgradjenih objekata i pregled izdatih rešenja geodetskim organizacijama i geodetskim stručnjacima za obavljanje geodetskih radova.

O težinama
Monday, 24. May 2004.
Geodetska služba

Autor ukazuje na dvoumljenje pri definisanju pojma srednja kvadratna greška jedinice težine i sugeriše kolegijalnu stručnu diskusiju.

Topografska karta razmera 1:100 000 podela po Parizu
Monday, 24. May 2004.
Geodetska služba

U radu se izlaže istorijat razvoja vojne kartografije sa posebnom pažnjom o karti razmera 1:100 000 po Parizu

INTERGEO u Beogradu
Sunday, 23. May 2004.
Geodetska služba

U radu je prikazano održavanje Kongresa i sajma za geodeziju, geoinformacije i upravljanje zemljištem ,,INTERGEO``u Nemačkoj, kao i mogućnost održavanja istog sledeće godine u Beogradu. Izneti su i utisci sa INTERGEA predstavnika Republičkog geodetskog zavoda.

Podela duži u datoj srazmeri primenjena na digitalizaciju koordinata tačaka
Sunday, 23. May 2004.
Geodetska služba

U radu se predlaže primena matemaičkih izraza pomoću kojih se data duž deli u datoj srazmeri. Pri tome se teorijski prikazuje da je u osnovi ovih jednostavnih formula prisutno uslovno izravnanje.

Uređenje zemljišne teritorije u procesu komasacije zemljišta u Republici Srbiji
Saturday, 22. May 2004.
Geodetska služba

U radu je prikazano uređenje zemljišne teritorije komasacijom u Republici Srbiji. Prikazana je zakonska i podzakonska regulativa koja obrađuje ovu oblast, izvršeni radovi, efekti komasacije, provođenje komasacije u katastru, komasacija danas itd...

Katastar nepokretnosti u Republici Srbiji
Saturday, 22. May 2004.
Geodetska služba- moderan, jedinstven, visokokvalitetan, efikasan, ostvarljiv sistem javnih registara i svojinskih prava

U referatu su prikazane karakteristike postojećih evidencija o nepokretnostima i pravima na njima u Srbiji pre donošenja Zakona o državnom premeru i katastru i upisima prava na nepokretnostima, pre početka izrade katastra nepokretnosti.Dati su razlozi zbog kojih je odlučeno da se postojeće evidencije o nepokretenostima spoje u jednu jedinstvenu evidenciju o nepokretnostima i pravima na njima. Prikazan je sadržaj katastra nepokretnosti, način i postupak njegove izrade i održavanja, najznačajnije prednosti katastra nepokretnosti u odnosu na predhodne evidencije o nepokretnostima i dati su predlozi za kvalitativno unapređenje katastra nepokretnosti.

Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije