Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Geodetska služba
Internet prezentacija Republičkog geodetskog zavoda Srbije
Monday, 30. August 2004.
Geodetska služba

U radu su prikazani nova verzija INTERNET prezentacije, organizacije i delatnosti RGZ Srbije, novi sadržaji i funkcije prezentacije. Posebno je ukazano na mogućnost da geodetske organizacije mogu interaktivno preuzimati podatke o geodetskim tačkama, i da svi korisnici mogu dobiti stručne odgovore na sva postavljena pitanja iz svakodnevne geodetske prakse

O nekim specifičnostima korelacije
Monday, 30. August 2004.
Geodetska služba

Autor u svom radu iznosi svoja shvatanja za slučajeve korelacije, za koje u literaturi postoje različita objašnjenja.

Razmišljanja i predlozi
Monday, 30. August 2004.
Geodetska služba

Aktuelni problemi: Mika Alas; Direkcija za vodove, Sindikat, Knjiga prodatih društvenih stanova sa hipotekom, Arhiv SKN-i, Snimanje granica, Projekat, Državni ispit, Metoda Globalnog pozicioniraĐnja, Razgraničenje katastarskih opština

Svođenje nelinearnih funkcija na pravu liniju
Friday, 27. August 2004.
Geodetska služba

U radu se ukazuje da nije ispravan postupak koji se primenjuje u literaturi iz oblasti regresione analize a odnosi se na svođenje nelinearnih funkcija na pravu liniju. Istovremeno se predlaže novi postupak koji je teorijski ispravan a samim tim obezbeđuje veću pouzdanost informacija posredstvom trenda funkcija. Ova problematika je detaljnije razmatrana u knjizi 1.

EUPOS-pripremna faza projekta
Friday, 27. August 2004.
Geodetska služba

DGNSS sistemi predstavljaju važne elemente današnje efikasne multifunkcionalne realizacije GNSS. Takvi sistemi su uspostavljeni u mnogim zemljama Evrope. Evropski Sistem Određivanja pozicija (EUPOS) predstavlja regionalni sistem za zemlje Centralne i Istočne Evrope(CEE). Mreže aktivnih referentnih stalnih stanica obezbeđuju preciznost od 1-3mm do 2 cm u stvarnosti a veću preciznost u fazi posle obrade (manjoj od cm).

Perspektiva razvoja informatickog menadžmenta u RGZ Srbije
Saturday, 29. May 2004.
Geodetska služba

U radu se daje pregled savremene tehnologije za projektovanje i održavanje transakcionih i informacijskih sistema. Ističu se principi i značaj informatičkog menadžmenta, kao i neophodnost razdvajanja i jasnog definisanja uloga informatičkih tehnologija (IT) i informatičkog menadžmenta (IM). Dat je i kratak pregled RDBMS sistema. Analiziran je takođe i princip skladištenja podataka (data warehousing – DW), koji konsoliduje i integriše informacije sa različitih izvora i platformi i uređuje ih za naknadnu distribuciju krajnjim korisnicima (DSS i slično). Takođe je izložen i koncept IM strategije u Republičkom geodetskom zavodu

Republički geodetski zavod-ovlašćenja, sadašnja situacija i očekivanja
Saturday, 29. May 2004.
Geodetska službaU radu je prikazana nadležnost Republičkog geodetskog zavoda, organizacija rada, ostvareni rezultati rada, kao i plan budućeg rada na osnovu Srednjoročnog programa rada RGZ Srbije i saradnja sa Svetskom bankom.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije