Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Geodetska služba
Iskustvo službe za katastar nepokretnosti Užice
Thursday, 19. May 2005.
Geodetska službaU IZRADI DIGITALNOG KATASTARSKOG PLANA

U radu se govori o postignutim rezultatima na izradi digitalnog katastarskog plana na teritoriji Službe za katastar nepokretnosti UŽICE , kao i o problemima u vezi primene programa MAPSoft.i njihovom prevazilaženju.

Istorijski razvoj civilne fotogrametrije u Srbiji
Wednesday, 18. May 2005.
Geodetska služba

U radu je opisan razvoj fotogrametrije u Srbiji. Prikazani su prvi napori na upoznavanju fotogrametrije kao nove metode premera, prvi probni pokušaji praktične primene fotogrametrije u premeru i katastru, među prvima u svetu, kao i puni razvoj, kada je fotogrametrija svojim usavršavanjem instrumenata i kamera, kao i materijala za rad, postepeno postala priznata metoda u službenom premeru od najkrupnijih službenih razmera do najsitnih.

Usavršavanje menadžmenta republičkog geodetskog zavoda u Švedskoj
Tuesday, 17. May 2005.
Geodetska služba

U okviru projekta ,,Izgradnja kapaciteta Republičkog geodetskog zavodaž Švedska internacionalna agencija za razvoj (SIDA) organizovala je za menadžment ZAVODA seminar pod nazivom ,,Strategija planiranja i upravljanja administracijom zemljišta i organizacija geografskih informacijaž. U radu je prikazan sadržaj kursa i ukazano na stečena iskustva za vreme poseta odgovarajućim institucijama.

Povodom 100. broja stručnog časopisa ,,Geodetska služba
Monday, 16. May 2005.
Geodetska službaU radu je dat kratak istorijat nastanka i postojanja stručnog časopisa GEODETSKA SLUŽBA, ukazano na probleme sa kojima se suočavalo UREDNIŠTVO, kao i na njen doprinos na informisanju i obrazovanju naših stručnjaka.
Planiranje i izvršavanje zadataka naučno-istraživačkog rada
Monday, 16. May 2005.
Geodetska služba(NIR-a) U VOJNOGEOGRAFSKOM INSTITUTU

Vojnogeografski institut (VGI) je od završetka drugog svetskog rata do danas izvršio mnogobrojne zadatke i obavio niz istraživačkih radova iz oblasti GEODEZIJE, ASTRONOMIJE, GEOFIZIKE, KARTOGRAFIJE, TOPOGRAFIJE I GEOGRAFIJE, pri čemu se podrazumeva čitav niz izvršenih mernih, teorijskih, računskih, grafičkih radova i analiza. Danas informacija postaje sredstvo vredno pažnje. Oblast znanja postaje aktuelna. Posebno danas, kada je razvoj računarske i merne tehnike, kao i daljinskih istraživanja, u stalnom usponu.

Korelacija kao parametarska funkcionalnost
Wednesday, 02. February 2005.
Geodetska služba

U radu se konstatuje matematička sličnost između parametarske funkcionanosti i korelacione analize. Navedeno je više jednačina za dvodimenzionalnu korelaciju, u kojima se korelacija definiše kao parametarska funkcionalnost, preko parametara tžž i funkcije f(t), sa naglaskom da se funkcijom f(t) definišu pokretački faktori analiziranog procesa. Za višedimenzionalnu korelaciju sa N merenih posledičnih faktora, linearnom korelacionom analizom mogu se dobiti N linearnih jednačina, preko kojih su posledični faktori izraženi kao parametri parametarske funkcije pokretačkog faktora procesa. Istaknuto je da je jako teško doći do saznanja: Šta je pojedinačno svaki pokretački faktor?

Još nešto o težinama
Wednesday, 02. February 2005.
Geodetska službaRad je polemički osvrt na članak prof. dr Krunislava Mihailovića .>>Još nešto o težinama<<{7} .
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije