Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Geodetska služba
Izgradnja institucionalnih kapaciteta za upravljanje informacijama
Sunday, 05. March 2006.
Geodetska službao zemljištu i nepokretnostima

Realizacija CARDS programa u Republičkom geodetskom zavodu predviđa tri faze: izradu ortofotoa na području Republike Srbije, nabavku opreme i softvera za digitalnu fotogrametriju i twinning projekat. Ukupna vrednost CARDS-a je oko 9 miliona evra, a planirani rok za realizaciju programa je 36 meseci.

Vek trajanja digitalnih medija i arhiva
Sunday, 05. March 2006.
Geodetska služba

Podaci i informacije u digitalnoj formi, ma šta se pod tim podrazumevalo, jesu novostvoreni kapital svake institucije, na bazi ulaganja u nove tehnologije, hardver, softver, rad i obrazovanje kadrova. O očuvanju takvih investicije ponekad se malo vodi računa. U članku je reč o digitalnim medijima i arhivama, iz ugla dužine trajanja medija i sadržaja podataka na njima.

Standardizacija geoprostornih podataka
Saturday, 04. March 2006.
Geodetska služba

U radu se razmatra problem standardizacije geoprostornih podataka. Standardizacija je potrebna radi uspostavljanja sistema kvaliteta i kriterijuma pri prikupljanju, prikazu i korišćenju podataka o prostoru. Definisanjem standarda u oblasti geoinformatike dobijamo prostorne i neprostorne informacije za prenos i primenu geografskog sadržaja različitim korisnicima, aplikacijama i sistemima. Takođe, u radu se iznose iskustva nekoliko razvijenih zemalja u svetu koje imaju vodeću ulogu pri izradi standarda i tehničkih protokola.

Pregled stranih stručnih časopisa
Saturday, 04. March 2006.
Geodetska služba

Dat je prikaz časopisa, sa detaljnijim pozivom predstavnika Kineskog društva ѕa fotogrametriju i daljinsku detekciju ѕa učestvovanje na 21. međunarodnom kongresu društva ѕa fotogrametriju i daljinsku detkciju, koji će se održati u Pekingu, jula 2008. godine.

Međunarodne stručne manifestacije
Friday, 03. March 2006.
Geodetska služba

Međunarodne stručne manifestacije

Geodezija u graditeljstvu, Mirka Radulovića
Friday, 03. March 2006.
Geodetska služba

Geodezija u graditeljstvu, Mirka Radulovića

Određivanje geoida u Srbiji
Friday, 24. February 2006.
Geodetska služba

Sredinom 2005. godine određen je preliminarni geoid Srbije uklapanjem gravimetrijskog geoida u undulacije određene primenom metode GPS nivelman (GPS/dh). Gravimetrijski geoid, u okviru referentnog sistema WGS84 (World Geodetic System 1984), određen je na bazi detaljnog gravimetrijskog premera (DGP) Srbije koji je transformisan u sistem Međunarodne standardne gravimetrijske mreže ISGN71 (International Standardization Gravity Network 1971), dok se undulacije GPS/dh odnose na Referentnu mrežu Srbije (RMS), kao i na datum ortometrijskih visina definisan mrežom.

Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije