Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Geodetska služba
Digitalni modeli terena za teritoriju SCG
Friday, 10. March 2006.
Geodetska služba formirani na osnovu vojnih topografskih karata

U radu je ukazano na značaj i osnovne karakteristike visinske predstave zemljišta. Posebno su opisane metode modelovanja i organizacije podataka za digitalni model terena (DMT). Takođe, analizirani su modeli visinske predstave terena za teritoriju Srbije i Crne Gore i data je ocena kvaliteta podataka.

Dileme, koje to nisu
Thursday, 09. March 2006.
Geodetska služba

Autor iznosi svoje gledanje, kroѕ konkretne primere, na kritičke primedbe, u ranije objavljenom članku, gospodina Časlava Apostolskog.

Problemi vezani za transformaciju koordinata
Wednesday, 08. March 2006.
Geodetska služba

Autor u svom radu ukazuje na probleme koji se javljaju prilikom transformacije koordinata tačaka iz nekog drugog sistema u državni koordinatni sistem. Pri tome se transformisane koordinatetačaka dobijaju u nekom drugom, bliskom koordinatnom sistemu, ali ne u državnom. Isovremeno, autor preporučuje način na koji se ovaj problem rešiti.

Tridesetpet godina interneta,
Tuesday, 07. March 2006.
Geodetska službai 10 godina on line međunarodnog društva za fotogrameteriju i daljinsku detekciju

Autori izlažu istorijski nastanak i razvoj interneta, njegovo širenje ogromnom brzinom, i kakve su sve mogućnosti i pogodnosti korišćenja interneta za razne potrebe iz raznih oblasti nauke i obrazovanja. Pomenut je problem zloupotrebe interneta i kako to prevazići. Navedene su i mogućnosti korišćenja interneta vezane za Međunarodno društvo za fotogrametriju i daljinsku detkciju(prevod sa engleskog jezika Srboljub Mitić, sa INTERNETA skinuo Miroslav Mitić)..

Aktuelni problemi
Tuesday, 07. March 2006.
Geodetska služba

Autor iznosi svoja oštroumna zapažanja u vezi određenih aktuelnih problema i tekućih pitanja i daje svoje predloge za razrešenje određenih problema. U ovom prilogu govori o mogućnosti korupcije i u našoj struci, katastarskoj opštini kao državnoj granici, provođenju promena, poznavanju propisa , modernizaciji naše struke kao i potrebi izvesnih priprema kod prelaska na nove metode i tehnologije. Autor se istovremeno oprašta od čitaoce GEODETSKE SLUŽBE, jer je sa ovim, sedmim, aktuelnostima najavio kraj AKTUELNIH PROBLEMA.

Organizacija i rad francuskih geodetskih institucija
Monday, 06. March 2006.
Geodetska služba

U radu je prikazana poseta delegacije Republičkog geodetskog zavoda u okviru državne posete predstavnika Republike Srbije državnim institucijama Republike Francuske, sa zapažanjima i iskustvima koja su stečena, sa posebnim aspektom na organizaciju i delatnost državnih geodetskih institucija Republike Francuske.

Projekat za katastar nepokretnosti i upis prava u Republici Srbiji
Monday, 06. March 2006.
Geodetska služba

U radu je dat kratak opis Projekta za katastar nepokretnosti i upis prava u R. Srbiji, opisana Treća supervizorska misija Svetske banke (13. - 17. 06. 2005.) i prikazana rekapitulacija realizacije projekta za 2005. godinu prema zaključku Svetske banke.

Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije