Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


AG-magazin
Najnoviji građevinski projekti u Beogradu
Thursday, 24. January 2008.
AG-magazin

“Verano” je najavio da na placu u Bloku 23 na Novom Beogradu, preko puta “Arene”, počinje izgradnja poslovne zgrade površine 52.000 kvadrata. Biće to četiri zgrade povezane atrijumima u jednu celinu, sa 1.000 parking mesta ispod zemlje i prva poslovna zgrada koja će da ima heliodrom na krovu.

Plaza centers ušao na srpsko tržište
Wednesday, 23. January 2008.
AG-magazin

Kompanija “Plaza centers”, deo izraelske javne kompanije “Elbit imaging”, naredne dve godine investiraće više od 500 mil USD u izgradnju tržnih centara i hotela u Srbiji. Predsednik uprave “Plaza centers”, Mordičaj Ziser, izjavio je na konferenciji za novinare da za realizaciju tih investicija planiraju kupovinu još dve lokacije u Srbiji, osim placa u Kragujevcu, kombinata “Sport” i bivše zgrade MUP u Beogradu, koje već poseduju. U izgradnju hotela na mestu bivše zgrade MUP u Ulici kneza Miloša na površini od oko 70.000 m2 uložiće oko 100 mil EUR.

Investiranje u brownfield lokacije u Srbiji
Thursday, 27. December 2007.
AG-magazin

Brownfields, odnosno neiskorišćene, napuštene i zapuštene lokacije i objekti u centralnim zonama, predstavljaju svojevrstan izazov za investitore. Ulaganje u takve lokacije u gradskom tkivu ima čitav niz prednosti, ali i određenih rizika.

Broj i veličina neiskorišćenih, napuštenih i zapuštenih lokacija i objekata u centralnim zonama u gradovima Srbije danas je neizmerna. Gradovi i opštine ih i ne registruju kao veliki problem gradske strukture, ali i značajnu šansu za povećanje privlačnosti i ekonomskih performansi urbanog naselja. U situaciji nužnog povećanja privlačanosti za domaće i inostrane investitore ovo se smatra velikom propuštenom šansom srpskih gradova.

Treći Beograd - dunavska orijentacija grada
Wednesday, 26. December 2007.
AG-magazin

Rasprave o urbanom razvoju Beograda i dalje traju, mada grad od 2003. godine ponovo raspolaže važećim glavnim aktom u toj sferi, Generalnim planom Beograda 2021. Globalizacija i nova dunavska orijentacija Srbije, i s njima zajedno ubrzan tranzicijski razvoj grada, nalažu promenu mnogih vizura tog plana, što njegovi autori nisu nažalost na vreme uočili. Tri kapitalne stvari, sve od suštinskog značaja i za vreme u kojem Beograd sada živi, a kamoli za njegovu bližu i dalju budućnost, potpuno su izostavljene iz tog Plana.

Nova Barselona u Beogradu
Wednesday, 28. November 2007.
AG-magazin

Sektor za prostorno i generalno planiranje Urbanističkog zavoda Beograda već neko vreme istražuje modele urbane regeneracije, izgradnje i unapređenja savremenih metropola, od strategija razvoja do načina finansiranja. Barselona je jedan od kreativnih gradova koji je u proteklih dvadesetak godina uspeo da postane uzor prepoznatljivosti i izuzetnosti u svetu. U uslovima naše ekonomske i društvene tranzicije i traženja najbolje strategije razvoja Beograda ovo iskustvo može biti dragoceno. Zbog toga je započeta saradnja sa Barselonom najpre kroz upoznavanje sa uspešnim iskustvom uprave, gradskih institucija, profesionalaca i javnosti. „Barselona regional“ je naša partner firma koja je u septembru mesecu gostovala u Beogradu, predstavila izložbu „Barselona in Progress“ i upoznala beogradske urbaniste sa istorijom transformacije grada, savremenim projektima, sistemima upravljanja i procedurama u Barseloni.

Njen idejni tvorac, dugogodišnji gradski arhitekta i direktor „Barcelone Rehiona“ a danas predstavnik za urbanizam i infrastrukture grada, arhitekta Josep A. Acebillo, predstavio je procese i probleme transformacije Barselone ali i drugih savremenih gradova i nove urbane geografije na javnom predavanju u Institutu Servantes u Beogradu.

Drugi Sajam nekretnina i investcija
Tuesday, 27. November 2007.
AG-magazin

Drugi Sajam nekretnina i investcija “BelRE Belgrade Real Expo” biće održan na Beogradskom sajmu od 6. do 8. decembra 2007. godine, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Sve više građana ulaže u nekretnine
Monday, 26. November 2007.
AG-magazin

U Srbiji sve više građana ulaže u nekretnine, a sve manje u štednju, što dovodi do laganog smanjenja akumulacije likvidnih sredstava, pokazala je studija UniCredit banke. U saopštenju te banke navodi se da je istraživanje “Finansijsko ponašanje domaćinstava, tržište nekretnina i kredita u regionu jugoistočne, centralne i istočne Evrope”, pokazalo kako je u Srbiji najveći broj stanova u ličnom vlasništvu, sa prosečnom površinom od 60 m2. Istovremeno, u EU broj stanova u vlasništvu je manji, ali je prosečna površina veća i iznosi 80 m2.

Početak Sledeća 1 2 3 4 5 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije