Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


AG-magazin
Upravljanje projektovanjem
Thursday, 16. August 2007.
AG-magazin

Kada se govori o upravljanju građevinskim projektima u uslovima tržišta Srbije, najčešće se misli na upravljanje izgradnjom. Međutim u savremenom građevinarstvu gde se proces projektovanja najčešće uporedo odvija sa izgradnjom jako je vazno planirati i kontrolisati proces projektovanja. U daljem tekstu će ukratko biti objašnjen jedan od standardnih načina upravljanja projektovanjem.

Tamo gde smo nekada bili!
Wednesday, 08. August 2007.
AG-magazin

O projektu konstrukcije hotela Moskva u Moskvi
Prijatno je ponovo čuti, posle dužeg vremena, da je neko naše preduzeće realizovalo neki grandiozan projekat u inostranstvu. Pogotovo kada je u pitanju samo posao projektovanja. Ovom prilikom želimo da približimo predmet poduhvata beogradskog “Centroprojekta” koji je bio stacioniran u Moskvi, a fizički je izveden i sačinjen u Beogradu! Opet je pokazano da se i dalje, doduše sve teže i teže, uz dobru organizaciju i ono što je još od naše inženjerske konkurentnosti preostalo na domaćem terenu, mogućno da bude dovoljno privlačno i konkurentno i na najkonkurentnijim i najzahtevnijim tržištima sveta. Ovom prilikom to se dogodilo u Rusiji a reč je o projektu projektovanja konstrukcije hotela “Moskva” u gradu Moskvi.

Drugi „Daylight“ simpozijum
Sunday, 15. July 2007.
AG-magazin

Na drugom Daylight“ simpozijumu kompanije VELUX, koji je održan početkom maja ove godine u španskom gradu Bilbao u Gugenhem muzeju, okupile su se arhitekte i inženjeri iz čitavog sveta, a glavna tema simpozijuma bila je razmatranje kako u procesu planiranja projekta izgradnje poslovnih zgrada i zgrada javnih institucija obezbediti dovoljnu količinu dnevne svetlosti za buduće objekte.

Šiljak Čikaga
Sunday, 15. July 2007.
AG-magazin

"Šelburn development grupa” najavila je sredinom maja da je „Šiljak Čikaga – Chicago Spire”, neboder koji je projektovao Santjago Kalatrava, arhitekta svetskog ugleda, dobio odorenje za gradnju od pedesetočlanog Saveta grada Čikaga. Ovoj odluci prethodilo je odobrenje još dve gradske komisije za urbanizam i zoniranje. “Chicago spire” planiran je da bude izgrađen do 2010. godine.

Početak Sledeća 1 2 3 4 5 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije