Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


AG-magazin
PRO-Risk - Procena rizika na radnom mestu i u radnoj okolini
Thursday, 23. August 2007.
AG-magazin

Softverski paket Pro-risk autorski tim razvija od jula meseca 2006. Trenutno je u fazi završnih integracija grafičkog i funkcionalnog dela nakon čega sledi testiranje, kroz razradu realnih procena rizika za nekoliko preduzeća koja su podržala čitav projekat od samog početka. Razvijene su, integrisane u paket i testirane dve osnovne procedure. Takođe je razvijeno oko 40 posebnih procedura vezanih za specifične delatnosti odnosno mašine i opremu. Od procedura interesantnih za oblast građevinarstva trenutno su više-manje razvijene procedure koje se odnose na procenu rizika pri asfaltiranju, postavljanju izolacija, postavljanju i radu sa skelama, radovima na krovu, rušenju, zidanju, betoniranju, malterisanju, zemljanim radovima, manuelnom radu uopšte u smislu podizanja i manipulacije teretom, stolarskim radovima itd. U ovom segmentu predstoji još mnogo posla na daljem razvoju procedura kao i na njihovoj integraciji u softverski paket. Polazeći od konkretnih zahteva, autori su započeli rad na razvoju procedura za procenu rizika pri radu sa mobilnim građevinskim (rudarskim) mašinama (buldožeri, rovokopači, utovarivači, transportna sredstva i sl.).

Najveci kompleks Beograda
Monday, 20. August 2007.
AG-magazin

Novih 650.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora uNovom Beogradu
Konkurs za anketno programsko urbanističko-arhitektonsko rešenje blokova 25 i 26 u Novom Beogradu, u organizaciji Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Društva arhitekata Beograda i Društva urbanista Beograda, raspisan je u februaru ove godine. Prva nagrada u iznosu od 800.000 dinara dodeljena je radu sa autorskom šifrom 00001, odnosno birou Medium International Development i timu kojim su rukovodili arhitekte Jovan Mitrović i Dejan Miljković. Predložena kvadratura novog stambenog i poslovnog prostora je 650.000 kvadrata, a procenjena vrednost radova čak dve milijarde evra.

Paštrovići
Sunday, 19. August 2007.
AG-magazin

Decenijama sam prolazio kroz Paštroviće, autoputem, koji je presekao planinski masiv na dva dela. Gornji deo je prekriven maslinom. Ona se ovde uzgaja od pamtiveka, valjda od vremena kada je Svevišnji poslao goluba sa grančicom masline u kljunu kao znak oproštaja Noi i njegovim saputnicima. Ispod puta sve je već poznato. Toliko puta smo boravili na Drobnom Pijesku, Sv. Stefanu, Petrovcu, Buljarici i Bečićima. Malo ko je zavirio u sela visoko pozicionirana na planinskom masivu koji se strmo spušta ka moru. Pejsaž paštrovačkog kraja je toliko lep da mu nema ravna na daleko. Vidici koji se otvaraju sa visova iznad sv.Stefana i Petrovca ostavljaju svakog gosta, putnika, bez daha. Apsolutno zaprepašćujuća lepota dovela je i u ove krajeve bogati svet, koji se ne libi da kupi za vjeke vjekova paštrovački kamen ne pitajući za cenu. Ova vrsta okupacije je potpuno dobrovoljna i izgleda konačna. Ono malo Paštrovića unovčila je dobro svoju đedovinu.

Štednja energije
Saturday, 18. August 2007.
AG-magazin

U našem društvu i dalje vlada nasleđen, a pogrešan stav – da je Srbija bogata energijom i da je energija element socijalne politike, a ne roba. U kojoj meri je ovo netačno, pokazuju podaci iz strategije energetskog razvoja Srbije: rezerve kvalitetnih energenata, nafte i gasa, čine manje od 1% u ukupnim bilansnim rezervama Srbije. Ostatak rezervi čini ugalj, i to u najvećoj meri niskokvalitetni lignit, sa čak 92%. Srbija je, dakle, prinuđena da uvozi energente, a sudeći po trendu rasta njihovih cena na svetskom tržištu, rasipanje tako skupog artikla mora da se odrazi na budžet, kako države, tako i svakog pojedinca. Upravo rasipanje energije je ono što se u Srbiji događa danas – statistike kažu da Srbija troši i do dva i po puta više energije nego što bi trebalo (150–250 kWh/m2, nasuprot evropskom proseku od 138 kWh/m2).

Praksa u upravljanju i održavanju kondominijuma
Friday, 17. August 2007.
AG-magazin

U prethodnim brojevima AG magazina pokrenuta je serija članaka o problematici upravljanja i održavanja u višestambenim zgradama, koja bi trebalo da bude jedna od strateških tema nove stambene politike Srbije. U ovim člancima pokušali smo da damo osnovnu informaciju o problematici održavanja stambenih zgrada, da predstavimo aktuelnu praksu u tržišnim ekonomijama i zemljama u tranziciji, govorimo o upravljanju i održavanju zgrada kao značajnom biznis-sektoru a na kraju ćemo predložiti diskusiju o pravcima kojim Srbija može pokrenuti reforme u ovoj oblasti.

Marija Terezija “ponovo” u Zrenjaninu
Thursday, 16. August 2007.
AG-magazin

Glavnoj gradskoj ulici vraćen motiv riblje kosti sa žutim klinkerom
Na konkursu, raspisanom 2003. godine, usvojeno je urbanističko rešenje centra grada Zrenjanina sa pešačkom zonom koje je izradio tim profesora Branislava Mitrovića - Nataša Đurić, Jelena Grujin, Biljana Begenišić i Slađana Marković. Rešenje uređenja glavne zrenjaninske ulice – Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića i centra grada podrazumevalo je niz izmena. Na površini od približno 20.500 metara kvadratnih, koja je obuhvaćena projektom, Zrenjanin je dobio novu pešačku stazu, drvored, fontane, novi mobilijar...

Velika ulaganja i veliki biznis - II deo
Thursday, 16. August 2007.
AG-magazin

U prethodnom broju AG magazina definisani su pojmovi “kondominijuma” i zajedničke imovine, a pomenuta su i zakonska prava i obaveze (su)vlasnika. Za primer uspešne primene facility managementa uzeta je Francuska, kao evropska država sa razvijenim stanovanjem u ličnom vlasništvu i razrađenim konceptom kondominijuma. Primećeno je da ovakav sistem podrazumeva ulaganje značajnih sredstava, ali i da, imajući u vidu broj kondominijuma i obim finansiranja, to predstavlja veliki biznis sektor. Konstatovano je da se mahom potrebe za održavanjem ostvaruju korišćenjem profesionalnih usluga upravitelja i FM kompanije. Tema u ovom broju je sa kakvim problemima se suočavaju zemlje sa nekadašnjim socijalističkim uređenjem.

Početak Sledeća 1 2 3 4 5 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije