Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


AG-magazin
Komunikacija na projektu
Wednesday, 15. October 2008.
AG-magazinLoša komunikacija na projektima je uzrok propadanja 28% od svih ugovorenih projekata.
Deset dana pre nego što mora da počne ugradnja keramičkih pločica, arhitekta bira uzorak među onima koje su izložene u gradilišnom kontejneru. Šef pripreme čita telefonom ljudima u magacinu broj koji njemu liči na oznaku modela pločice. Stižu pločice, direktno podizvođaču za keramiku, jer su svi u žurbi, i on počinje sa ugradnjom. Kada se, kroz tri dana, pojavi na gradilištu, arhitekta je očajan jer su u pitanju pločice u pogrešnoj boji.

Sertifikacija profesionalnih project manager-a
Friday, 08. August 2008.
AG-magazinNajznačajnija specijalizovana profesionalna organizacija u oblasti upravljanja projektima u svetu je američki Project Management Institute (PMI). PMI je osnovan 1969. godine, a prvi dokument sa opisima procedura i preporuka za vrednovanje i sertifikaciju project manager-a (specijalni izveštaj u časopisu Project Management Journal) pojavio se u avgustu 1983.
Uređenje Zemunskog keja i obaloutvrde
Thursday, 31. January 2008.
AG-magazin

Predstavljen je projekat uređenja Zemunskog keja od restorana Šaran do Široke staze i hidrološkog rešenja obaloutvrde. Ovaj projekat zajednički će realizovati Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode” i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Hidrotehničkim radovima obezbediće se potpuna stabilnost obale i priobalja od velikih voda u skladu sa prirodnim uslovima vezanim za režim Dunava. Ovaj deo posla u vrednosti od oko 84 miliona dinara finansiraće se iz Nacionalnog investicionog plana.

Studija beogradskog priobalja
Wednesday, 30. January 2008.
AG-magazin

U Starom dvoru je predstavljena prva faza Studije beogradskog priobalja, koju je uradio tim Urbanističkog zavoda Beograda. Prva faza studije pre svega utvrđuje šta sve obuhvata beogradsko priobalje, ali i sagledava kakve su sve prirodne, kulturne, istorijske, privredne i druge mogućnosti i aspekti beogradskog priobalja. Ona će biti osnova za dalje urbanističko planiranje novih i obnovu starih sadržaja, kao i za stratešku projekciju budućnosti Beograda, koja će ga maksimalno spustiti na obale i obezbediti mu da se u potpunosti iskoriste mogućnosti koje njegov geografski položaj pruža.

Sanacija Pančevačkog mosta
Tuesday, 29. January 2008.
AG-magazin

Sanacija Pančevačkog mosta trajaće dve godine i u njega će Republika Srbija, Grad Beograd i opština Pančevo uložiti tri milijarde dinara. Kako je najavljeno, odmah posle 1. januara mogu da budu raspisani svi tenderi za izvođače radova. Sanacija mosta će iz Nacionalnog investicionog plana i budžeta Republike Srbije biti finansirana sa 1,6 milijardi dinara, iz budžeta grada sa 1,2 milijarde dinara a opština Pančevo će učestvovati u ovom poslu sa 200 miliona dinara.

Avenija 19 pred otvaranjem
Monday, 28. January 2008.
AG-magazin

U Bloku 19 a, na uglu ulica Vladimira Popovića, Milentija Popovića i Trećeg bulevara, kompanija GTC (Globe Trade Centar) otvoriće krajem ove godine modernu poslovnu zgradu “Avenija 19”. Reč je o drugoj od nekoliko poslovnih zgrada koje GTC, jedan od lidera na evropskom tržištu nekretnina, namerava da izgradi u Beogradu.

Poslovi u Libiji za naše neimare
Friday, 25. January 2008.
AG-magazin

Fond kojim raspolaže Ministarstvo za kapitalne projekte Libije u narednih pet godina iznosi 34 mlrd USD, a deo će pripasti i našim neimarima. Dogovor je postignut prilikom nedavne posete naše državno - privredne delegacije koju je predvodio Miodrag Jocić, državni sekretar Ministarstva infrastrukture. U Libiji je potpisan memorandum o razumevanju i dogovoreno je da se u naredne dve nedelje naše firme izjasne da li prihvataju ponuđene uslove i cene.

Početak Sledeća 1 2 3 4 5 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije