Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Izgradnja
Novi Beograd – Stvaranje identiteta mesta
Wednesday, 26. September 2001.
IzgradnjaDana 11. aprila 1948. godine započela je kontinualna izgradnja Novog Beograda. U skladu sa opredeljenjima novog društva, kao i. zacrtanim planskim aktima, ali i često od stupajući od njih (iz raznih razloga), razvio se velegrad koji danas broji preko 300.000 stanovnika. Kao i sva nova naselja, Novi Beograd stvara niz problema svojim žiteljima. Morfološka monotonija objekata, kao i odsustvo čovekomernosti urbanog prostora, uticali su dodatno na otuđenje ljudi i grada. Ipak vremenom se pokazuje sve veći stepen adaptacije Novobeograđana na svoj životni prostor. Potreba za identifikacijom sa staništem manifestuje se sve više, prvenstveno kod mlađih stanovnika, koji na sebi svojstven način grade imidž Novog Beograda. Administrativne nazive blokova i zgrada zamenjuju žargonski, dajući lekciju prošlim i usmeravajući buduće graditelje.
Sanacija fabrika oštećenih za vreme agresije NATO na SR Jugoslaviju
Monday, 17. September 2001.
IzgradnjaGrađenje ovih fabrika počelo je još 1948. godine, a objekti su uglavnom projektovani i izvedeni u montažnom sistemu, primenom montažnih armiranobetonskih elemenata. Samo manji broj je izgrađen na klasičan način od armiranog betona.

Za vreme NATO-bombardovanja SRJ 1999. godine, došlo je do velikog razaranja i oštećenja objekata. Radi što brže popravke oštećenih objekata, pošto su autori ovog članka ranije zaposleni u Građevinskom, preduzeću "Ratko Mitrović" rukovodili izgradnjom, fabrika "Sloboda" i "Milan Blagojević" investitori su pošli od pretpostavke da će najekonomičnije i najbrže rešenje sanacije fabrike uraditi baš autori ovog članka, u saradnji sa projektnim biroom "Ratko Mitrović" iz Beograda i pozvali ih da odmah počnu sa izradom, projekata sanacije a "Ratko Mitrović" po tim projektima i datom. tehnologijom da otpočne sanaciju.

Radi što brže sanacije i uštede konstruktivnih elemenata od 30 do 70%, projektanti su primenili specijalne metode, kao što je ispravljanje konstrukcije hala sistemom, navlačenja sa strane.Ovaj sistem navlačenja nije do sada nigde primenjivan.
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije