Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Arhitekton
Libeskind - scenario za pozorišnu predstavu
Wednesday, 24. March 2010.
ArhitektonArhitekta Danijel Libeskind je internacionalno poznata ličnost u arhitektonskoj praksi i urbanizmu. On je poznat po uvođenju nove kritičke rasprave u arhitekturu, kao i po svom multidisciplinarnom pristupu. Njegova veština obuhvata objekte značajnih kulturnih institucija poput muzeja i koncertnih hala, zatim pejzažne i urbanističke projekte, kao i projekte pozorišnih scenografija.
Biooctanic - finalista svetskog festivala arhitekture
Wednesday, 17. March 2010.
ArhitektonU današnje vreme velikog zagađenja, posebno u razvijenim gradovima, nameće se pitanje zaštite od zagađenja i to pomoću nove tehnologije. Jedna od njih svakako je i proizvodnja biogoriva. Novom tehnologijom proizvodnje omogućeno je iskorišćavanje različitih biljnih kultura u svrhu proizvodnje biogoriva. Takav zadatak zahteva velike površine zemljišta za uzgoj biljaka koje bi u svojoj daljoj preradi mogle zaustaviti masovno zagađenje okoline – posledicu izduvnih gasova automobila, rada fabrika...
Pijaca Mladenovac
Tuesday, 09. March 2010.
ArhitektonProces kapitalizacije u Srbiji počeo je da se oslikava i na urbanu matricu i naših manjih ili većih gradskih celina. Tranzicija se ogleda u tome da zemljište postaje skuplje, nastaju nove delatnosti, a nestaju stare, javlja se još veća potreba za koncentracijom sve većeg broja različitih delatnosti na jednom mestu.
Waterstore
Tuesday, 02. March 2010.
ArhitektonPrototip vodenog centra lociran je u najkišovitijem Holandskom gradu Gaudi. Ovaj inovativni tehnološki i organizacioni koncept ne koristi vodu samo kroz svoj sistem već pretvara industrijsko postrojenje u javni rezort.
Čelična konstrukcija Metals banke u Novom Sadu
Tuesday, 09. February 2010.
ArhitektonKako pronaći savršen odnos između upotrebe armirano betonske i čelične konstrukcije na jednom objektu? Logičan odgovor bi bio da je pravi način iskorišćavanje osobina oba materijala zavisno od mesta primene.
Hotel u svemiru
Tuesday, 02. February 2010.
ArhitektonNesvakidašnji projekti su nešto na šta se uvek mora obrati ti pažnja. Oni su putokaz za nešto šte će se u vremenu koje je pred nama svakako desiti. Primer za to je i projekat hotela u svemiru, projektovanog za diplomski rad na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, autora Žolta Ivanovića.

Toyo Ito
Tuesday, 26. January 2010.
ArhitektonRođen u Seulu (Južna Koreja) 1941. godine, Toyo Ito je poznat po stvaranju objekata baziranih na ekstremnim konceptima u kojima pokušava da stopi fizički i virtuelni svet. Predstavnik je arhitekture koja se bavi pitanjima savremenog “simuliranog” grada. Diplomirao je na Univerzitetu u Tokiju na odseku za arhitekturu 1965. godine.
Početak Sledeća 1 2 3 4 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije