Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinar
Katastarske promene na nacionalizovanom zemljištu u opštini Zrenjanin
Tuesday, 14. September 2010.
GrađevinarPosle drugog svetskog rata velike površine obradivog zemljišta, šuma, građevinskog zemljišta, zgrada, fabrika bilo je konfiskovano od strane vlasti. Socijalistička država je preuzela potpunu kontrolu nad većinom privatnog vlasništva. Prinudna ali ne i kaznena mera pretvaranja privatne svojine u društvenu (državnu) sa ili bez naknade, nacionalizacija predstavlja jednu od prvih i najradikalnijih privredno – političkih mera socijalističke države.
Rak rane Beograda
Wednesday, 08. September 2010.
GrađevinarJednom prilikom, opisujući koliko Beograđanima treba metro Duško Radović je napisao: „Kad će taj metro? Mnogi Beograđani su već pod zemljom i čekaju”. Još duže očekuju da grad siđe na reku i iskoristi najvrednije zemljište u Savskom amfiteatru i na desnoj obali Dunava, samo desetak minuta od centra.
Inženjerska struka ponovo na ceni
Friday, 03. September 2010.
GrađevinarInženjerska komora Srbije izrasla je u najveću strukovnu organizaciju u zemlji i jednu od najvećih u Evropi. Koliko se IKS promenila od osnivanja i koji su najvažniji pokazatelji njenog rasta i razvoja?
- Inženjerska komora Srbije osnovana Zakonom o planiranju i izgradnji 2003. godine, broji više od 22.000 članova, licenciranih inženjera tehničkih struka i diplomiranih prostornih planera. Od početka njenog osnivanja broj članova je stalno rastao što ukazuje na neophodnost posedovanja licence u svakodnevnom radu.
Dugoročni planovi za ulaganje u energiju
Wednesday, 09. June 2010.
GrađevinarU narednih od pet do sedam godina u Srbiji bi strateškim partnerstvima trebalo da bude izgrađeno 14 većih i devet manjih hidroelektrana, dve termoelektrane, dve gasne elektrane, kao i gasovod „Južni tok“. Planirana su ulaganja od osam do devet milijardi evra. Investitori su Rusi, koji već rade energetske projekte, Nemci, koji dugo ulažu u našu energetiku, i Italijani, sa kojima je odskoro potpisan strateški sporazum.
Deponije kao elektrane
Thursday, 27. May 2010.
GrađevinarKoličine otpada znatno su se povećale kao posledica porasta stanovništva i proizvodnje hrane, a time su porasle i deponije otpada koje pokrivaju velike površine zemljišta. Deponije (gradska đubrišta, fekalije, đubrišta iz štala, otpaci prehrambene industrije...) izazivaju negativne asocijacije u vezi sa ekologijom s obzirom na to da predstavljaju izvor patogena, smrada, hazardnih gasova i brojnih drugih problema za stanovništvo u blizini.
Konverzija zemljišta u pravo svojime
Tuesday, 18. May 2010.
GrađevinarVlada Srbije je na sednici usvojila uredbu kojom je regulisan način na koji će korisnici gradskog građevinskog zemljišta, koji su to pravo stekli tako što su kupovali firme u privatizaciji ili stečaju, moći uz naknadu da postanu i vlasnici zemljišta.
Beogradski mostovi i njihovi problemi
Thursday, 13. May 2010.
GrađevinarPukla Gazela! – to je bio naslov koji su gotovo svi mediji stavili na naslovne strane. Dramatičnost tog naslova ogledala se u činjenici da je na najvećem mostu u Srbiji pukla ploča na glavnom nosaču, zbog čega je hitno obustavljen saobraćaj za teretna vozila. Stručnjaci su procenili da je za sanaciju celog mosta potrebno je 60 miliona evra. Za to vreme, kamioni i šleperi bili su preusmeravani na obilaznicu oko Beograda koja još nije završena.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije