Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinar
Jednobrazni izgled gradilišnih tabli
Friday, 07. May 2010.
GrađevinarNovim Zakonom o planiranju i izgradnji, sa kojim je usklađen novi Pravilnik o gradilišnim tablama, detaljno je propisan izgled tabli, kao i način obeležavanja svih gradilišta u Srbiji. Prvi kontakt sa gradilištem biće uređen prema standardima koji se propisuju u zemljama Evropske unije.
Ruinirani mostovi širom Srbje
Thursday, 29. April 2010.
GrađevinarSvaki treći most u Srbiji je u katastrofalnom stanju, pokazuje Izveštaj o stanju mostova JP "Putevi Srbije". Po tom dokumentu, od 2.830 mostova koliko održavaju "Putevi Srbije", 754 je klasifikovano poslednjom, petom i šestom kategorijom, odnosno kao mostovi u klasi "veoma loši" ili "opasni". Čak 37 takvih mostova je na autoputevima, 287 na magistralnoj mreži, a 430 na regionalnim putevima.
Goran Rodić - Hitne mere za građevinarstvo
Thursday, 15. April 2010.
GrađevinarProšle godine se u osnovna zanimanja upisalo 11 zidara, 9 tesara i 13 armirača u celoj Srbiji. Procene su da će za dve godine domaća građevinska operativa nestati ukoliko se odmah nešto ne preduzme. Predlog plana za hitno prevazilaženje teškog stanja u građevinskoj industriji Srbije.
Panamski kanal čeka proširenje
Thursday, 04. March 2010.
GrađevinarPanama ostvaruje ambiciozan plan - da proširi i produbi Panamski kanal kako bi mogao da „odgovori“ potrebama novih generacija mega-brodova. Rekonstrukcija Panamskog kanala, jedinstvenog vodenog puta koji povezuje Atlantski i Tihi okean, vredna je 5,25 milijardi dolara i predstavlja inženjerski poduhvat ravan onom koji su ostvarili ljudi koji su ga gradili i otvorili 1914. godine.
Održive zgrade spasioci klime
Wednesday, 10. February 2010.
GrađevinarZa vreme susreta predstavnika vlada sveta u Kopenhagenu u Danskoj na kom je razmatrana mogućnost smanjenja nivoa emisije gasova sa efektom staklene bašte, a u svrhu neophodne zaštite društva od opasnih klimatskih promena, Toni Robson govorio je o enormnom potencijalu za uštedu koji imaju energetski efikasne zgrade i izazovima sa kojima ćemo se suočiti kad krenemo od dobrih namera ka dobrim delima.
Profit iz mini elektrana
Friday, 29. January 2010.
GrađevinarTako se ovim aktom definiše tzv. „Feed-in tariff“, balansiranje i očitavanje, preciziraju energetski objekti koji proizvode električnu energiju iz obnovljivih izvora, uređuje sadržina ugovora o otkupu električne energije po merama podsticaja, kao i naknada troškova kupcu tako proizvedene energije.
Katastar 2010. godine
Friday, 22. January 2010.
GrađevinarIzrada jedinstvenog katastra nepokretnosti Srbije, počela je još pre dve decenije. Problem besparice za taj veliki projekat rešen je 2004. godine kada je Svetska banka, za taj posao odobrila 30 miliona dolara zajma Vladi Srbije. Iz Republičkog geodetskog zavoda najavljuju da će katastar do kraja iduće godine biti završen.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije