Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinar
Cene kvadrata - Monte Karlo za najbogatije
Wednesday, 27. May 2009.
Građevinar
Živeti u Monte Karlu  znači uživati u plažama Azurne obale, glamuroznom noćnom životu i ne plaćati porez, ali to sve, naravno, itekako košta. Prema istraživanju kompanije "Global property guide" (GPG) Monte Karlo se nalazi na vrhu liste gradova sa najskupljim stambenim prostorom na svetu. Cena kvadratnog metra u tom gradu košta neverovatnih 47.578 dolara.
Milan Miljević - Srbija izgubila šansu
Wednesday, 20. May 2009.
GrađevinarDa li zato što se ne zna, ili što to nikog ne zanima, tek u Srbiji niko ne pominje da su Albanci krenuli u izgradnju vrlo sličnog putnog pravca jer hoće da srednju Evropu, preko svojih luka, spoje sa Jadranskim morem. Albanci su uveliko krenuli u izradu tih projekata i izgradnjom tog putnog pravca oni će uspeti da preuzmu tranzit Srbiji. Raskidom ugovora sa koncesionarom, zanemarivanjem putnog pravca Horgoš - Požega - Jadran, Srbija je izgubila ogromnu razvojnu šansu, kaže Miljević.
Dr Dragan Buđevac - Građevinarstvo prvo na udaru krize
Monday, 18. May 2009.
Građevinar
Dodatna nevolja je i ta što se to dogodilo u trenutku kada je građevinska operativa Srbije počela da se oporavlja od višegodišnje krize i da se polako vraća na mesto koje je imala u privredi osamdesetih godina, u vreme kada je veći broj građevinskih preduzeća bio u svetskom vrhu, među prvih 200. Ona su na osnovu poslova, koje su imali prethodnih godina, uspela da se relativno dobro tehnički i tehnološki opreme, kako bi bile sposobne da rade velike objekte, a onda je došla kriza koja će, siguran sam, ostaviti svuda velikog traga - kaže u razgovoru za Danas Dragan Buđevac, redovni profesor Građevinskog fakulteta u Beogradu i direktor Delta Investa, koji posluje u okviru Delta M grupe.
Srbija i rudno bogatstvo
Tuesday, 12. May 2009.
Građevinar
Danas u svetskim razmerama Srbija nije u samom vrhu, ali poseduje značajnije sirovine, kako po kvantitetu tako i po kvalitetu. Uključujući male kopove i kamenolome, koji godišnje proizvode nekoliko desetina hiljada tona, do onih koji produkuju milione tona mineralnih sirovina godišnje, u Srbiji postoji više od dve stotine rudnika i nekoliko desetina mineralnih i energetskih nalazišta.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije