Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinar
1 000 godina najduži most na planeti
Saturday, 10. October 2009.
GrađevinarPut kroz Đerdap završen je 103. godine i ovaj veliki poduhvat ovekovečen je natpisom na ploči, koja je poznata kao Trajanova tabla (Tabula Traiana). Trajanova tabla prvobitno je bila postavljena na 1, 5 m iznad rimskog puta pored Dunava. Na osnovu natpisa pretpostavlja se da je deo đerdapskog puta u Donjoj klisuri izgradio Trajan u okviru priprema za rat protiv Dačana, odnosno da je 100. godine završena ta poslednja, najteža deonica.
Gradnja kuća samo po obodima grada
Saturday, 03. October 2009.
GrađevinarIndividualno ili porodično stanovanje u gradskim planovima zastupljeno je na teritoriji skoro svih opština, kao i većini zona od centralne pa do perifernih delova grada. Ipak, kuća u gradu sve je manje, jer se one trošne uglavnom ruše, a na njihovom mestu zidaju se višespratnice, piše Blic.
Zakon o planiranju i izgradnji - Prednosti i mane
Wednesday, 30. September 2009.
GrađevinarRazlog zbog kojeg je veoma važno doneti dobre razvojne zakone iz oblasti planiranja i izgradnje jeste i taj što investicije koje su više nego potrebne Srbiji za njen razvoj, a koje iznose oko tri milijarde evra godišnje počinju i završavaju se građevinskom izgradnjom i problemima sa zemljištem. Razmatarjući novi zakon potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj - Toplica Spasojević je izjavio da je građevinarstvo, pogotovo u kriznom periodu ključna oblast za pokretanje privrede, zbog čega je važno da zakon bude i transparentan.
Crni biseri Novog Sada
Saturday, 05. September 2009.
GrađevinarGrađani i deo stručne javnosti uporno skreću pažnju na to da je stakleni „Pariski magazin“ u najstrožem centru nikao između prestižnih zdanja iz doba secesije i neoklasicizma, pokazuju na obližnji betonski skelet nikad dovršene „Štedionice“, napuštenu zgradu Radničkog univerziteta, tri godine skelama skrivenu čuvenu Adamovićevu palatu…
Caričin grad
Wednesday, 22. July 2009.
GrađevinarMoćni i mudri vizantijski car Justinijan I, jedan od sedamnaest rimskih imperatora poteklih sa prostora današnje Srbije, suvereno je vladao punih 38 godina. Ostao je upamćen po naporima da obnovi i ojača Istočno hrišćansko carstvo, po zakonodavnoj delatnosti (čuveni je zbornik kodifikovanog rimskog prava i propisa koji je nazvan po njegovom imenu), ali i po neizmernoj ljubavi prema supruzi, lepoj i ambicioznoj Teodori.
Na 100 metara bez adrenalina
Wednesday, 03. June 2009.
GrađevinarStaklene višespratnice, kao atrakcija i simbol moći poslovnih megapolisa, koje su u svetu počele da niču s drugom polovinom prošlog veka, poslednjih godina postaju gospodari i domaćeg urbanog prostora. Prva te vrste kod nas, koja je kod svojih stanovnika i slučajnih prolaznika, smenjivala osećaje strahopoštovanja i divljenja bila je je „Beograđanka“.
Masdar – grad bez ugljen-dioksida i đubreta
Saturday, 30. May 2009.
GrađevinarStanovnici novog grada kojih bi, prema planovima investitora, trebalo da bude oko 50.000, koristiće isključivo solarnu energiju, energiju vetra i vode. U vrelom Abu Dabiju odbrana od vrućine bila je glavni zadatak za arhitekte, pa će objekte od toplog vazduha braniti 30 cm debele izolacione ploče u koje će biti ugrađen tanak sloj bakarne folije koja reflektuje svetlo i odbija toplotu od zgrada. Folija će biti zaštićena od pustinjske prašine plastikom sličnom teflonu koja se sama čisti.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije