Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinar
Propadanje pod zaštitom države - Staro zdanje Aranđelovca
Sunday, 17. January 2010.
GrađevinarIako proglašen vrednim kulturno-istorijskim spomenikom, hotel „Staro zdanje”, jedan od najčuvenijih primera srpske arhitekture romantizma, prepušten je propadanju. Punih 13 decenija hotel „Staro zdanje” u parku Bukovičke Banje privlačio je svojom prelepom reprezentativnom arhitekturom srpskog romantizma brojne domaće i strane goste. Do prošle godine bio je simbol Aranđelovca, na starom grbu grada, turističkim prospektima i razglednicama.
Pokretanje stečaja po novom zakonu
Sunday, 29. November 2009.
GrađevinarNovi Zakon o stečaju omogućiće automatsko uvođenje stečaja za firme čiji su računi preko tri godine u blokadi, kao i da dužnik pokrene stečaj zbog prezaduženosti, izjavio je autor zakona Luka Andrić. Sagovornik časopisa Građevinar je rekao da će novina u zakonu biti i stečaj sa unapred pripremljenim planom reorganizacije.
Restitucija vraća imovinu ili je trajno oduzima
Saturday, 28. November 2009.
GrađevinarIako niko još ne zna kako će izgledati budući Zakon o restituciji u javnosti se već podigla prilična prašina oko njega i najava da će biti usvojen do kraja godine. Jedan od mogućih modela uvodi meru objedinjavanja vlasništva nad objektom i zemnjištem.
Svetske lokacije za duboki džep
Sunday, 22. November 2009.
GrađevinarI danas, kad cene nekretnina padaju širom sveta, agencije sprovode istraživanja o najskupljim lokacijama. Tako je ono “Velt Baletina” (Wealth Bulletin) pokazalo da broj jedan na top-listi najskupljih ulica suvereno drži Avenija princeze Grejs u Monaku
Solarna kuća u Boljevcima
Saturday, 21. November 2009.
GrađevinarSaznanje i svest o ograničenim izvorima energije odavno je svetu nametnula potrebu za racional-nim korišćenjem energije. U tom smislu definisana je i potreba za traženjem rešenja za racionalnu potrošnju energije pri grejanju prostora u kojima ljudi žive i borave, što predstavlja najveću stavku u potrošenoj energiji.
Godinu dana za građevinsku dozvolu
Wednesday, 18. November 2009.
GrađevinarDa bi došli do građevinske dozvole investitorima u Srbiji potrebno je u proseku 259 dana, a taj period zna da traje i po nekoliko godina. Građevinari za to optužuju komplikovane procedure i birokratiju, kojoj je potrebno dostaviti blizu 50 različitih dokumenata. Ovaj problem trebalo bi da reši novi Zakon o izgradnji, ali će njegovi efekti moći da se vide tek za dve godine.
Izgradnja višespratnica u centru Kragujevca
Saturday, 07. November 2009.
GrađevinarPošto po prvi put nakon tri decenije raste broj stanovnika Kragujevca i beleži se ekonomomski rast, ponovo je odobrena „visoka gradnja“ sa zgradama koje će imati i više od 14 spratova, a planirani su prostori za nove velike stambene zone koje će imati na hiljade stanova. Zgrade sa više od 14 spratova u centru grada, velike stambene zone kod Pravnog fakulteta i između Spomen parka i Hipodroma, Industrijska zona u Kormanskom polju, samo su neke od izmena u izgledu grada predviđene ovim planom.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije