Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Nekretnine
Potražnja za stanovima veća od ponude
Tuesday, 28. September 2010.
NekretnineIako je zbog krize opao životni standard u Srbiji, i pored niske kupovne moći i preskupih stambenih kredita, potražnja za stanovima u prestonici veća je od ponude. Inače, cena stanova u Beogradu viša je nego u nekim evropskim prestonicama.
Neboderi u Beogradu na 19 lokacija
Tuesday, 28. September 2010.
NekretnineUrbanistički zavod Beograda završio je radnu verziju “Studije spratnosti” prema kojoj objekti viši od 16 spratova mogu da se grade na 19 lokacija u prestonici. Studija je poslata Sekretarijatu za urbanizam i narednih mesec dana, a stručna javnost će raspravljati o predloženim lokacijama.
Neprofitni stanovi i za Vojsku, Žandarmeriju i izbeglice
Monday, 27. September 2010.
NekretnineKonkurs za kupovinu socijalno neprofitnih stanova čija se izgradnja finansira iz gradskog budžeta, od sad će biti otvoren i za pripadnike Vojske i Žandarmerije. U novim kategorijama sugrađana koji na ovaj način mogu doći do krova nad glavom nalaze se i izbeglice, roditelji dece sa psihofizičkom ometenošću, a veći broj stanova namenjen je i mladim bračnim parovima.
Samo većom ponudom do jeftinijih stanova
Monday, 27. September 2010.
NekretnineCena stanova u Beogradu viša nego u nekim evropskim prestonicama. I pored niske kupovne moći i preskupih stambenih kredita, potražnja za stanovima veća je od ponude. Neophodno je privući veći broj investitora da krenu u stambenu izgradnju i tako većom ponudom doći do jeftinijih stanova, poručuju stručnjaci.
Zamka od 50 kvadrata
Monday, 27. September 2010.
NekretnineDo pre godinu dana izgradnja stanova u Srbiji je bila verovatno najunosniji biznis. Nicale su tašna-mašna firme, mamili su preduzimači građane povoljnim cenama kvadrata u pretprodaji. Investitor - samo ime i prezime, bez referenci, bez novca za investiranje. Zato, sada nije retkost da jedan stan ima po nekoliko kupaca, od kojih svaki “maše” kupoprodajnim ugovorom i izmirenim obavezama prema investitoru.
Legalizacija objekata teče sporo
Friday, 24. September 2010.
NekretnineOd više od 600 hiljada bespravnih objekata građana, za šest meseci legalizovano je svega nekoliko hiljada. Na papire čekaju i putevi, pruge i hidroelektrane. U nadležnom ministarstvu opet apeluju da se smanje cene u opštinama i najavljuju da će produžiti rok u kome je za manje kuće i stanove moguće dobiti popust.
Uvedene nove kategorije lica u dopuni odluke o uslovima prodaje 2.000 socijalno neprofitnih stanova
Friday, 24. September 2010.
NekretnineOdbornici Skupštine grada usvojili su izmenu i dopunu odluke o uslovima prodaje 2.000 socijalno neprofitnih stanova, kojom se uvode i nove kategorije lica, a broj stanova povećava na 2.050. Te kategorije se odnose na zaposlena lica u Vojsci Srbije, kao i izbegle i prognane osobe sa prostora bivše Jugoslavije, istakla je, obrazlažući predložene izmene i dopune, Zvezdana Rajović iz Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, građevinsku i urbanističku inspekciju.
Početak Sledeća 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Prethodna Kraj
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije