Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Seminari Štampaj E-mail

Seminar: Industrijski parkovi – potencijal za privlačenje direktnih stranih investicija

Wednesday, 04. February 2009.
SeminariU četvrtak, 5. februara, u Svečanoj sali Skupštine opštine Temerin VIP fond organizuje seminar "Industrijski parkovi – potencijal za privlačenje direktnih stranih investicija". Tema seminara u organizaciji VIP Fonda sagledana je kroz prizmu pozitivnih iskustava drugih zemalja, ali i oslabljene domaće privrede, oslonjene pretežno na strana ulaganja.

Za privlačenje direktnih stranih i domaćih investicija u lokalne sredine opštinska uprava mora da markira prostor pogodan za industrijsku izgradnju i infrastrukturno ga opremi, obezbedi različite oblike finansijskih i drugih olakšica koje zajedno stvaraju konkurentne uslove za nove investitore.

Ovaj dvanaesti po redu modul seminara Znanjem do investicija, koje VIP Fond organizuje od aprila 2006. godine, ima upravo za cilj da sve učesnike procesa razvoja privrede, u svakoj od opština, upozna sa perpektivama koje na tom putu imaju industrijski parkovi i kako se razvija pozitivna poslovna klima za njihov razvoj.

Učesnici seminara biće predstavnici svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini, regionalnih agencija za razvoj, Stalne konferencije gradova i opština, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, i drugih institucija, dok će predavači biti eksperti iz oblasti industrijskih parkova, i to: predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja (MERR), Regionalnog centra za razvoj Banata (RCR Banat), Saveza industrijskih, tehnoloških i naučnih parkova Mađarske (MATTIP), predstavnici Programa podsticaja ekonomskom razvoju opština (MEGA/USAID), kao i Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP Fond).

Za više informacija kontaktirajte Živka Planića na e-mail Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Javascript da bi ste je videli. ili na telefon +381 63 644 950.


Preporučene knjige:

Zbirka zakona i drugih propisa iz građevinarstva

Cena: 3675 dinara
Ilustrovani leksikon mašinskih materijala

Cena: 761.25 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Seminari:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije