Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Novosti Štampaj E-mail

Nedostaje 180.000 evra za regionalni centar

Thursday, 07. October 2010.
InvesticijeNovopazarsko Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama od septembra realizuje program dnevnog boravka. Programom je obuhvaćeno 16 lica sa umerenom i lakom mentalnom retardacijom. U prostorijama organizacije oni provode pet dana u sedmici po pet sati, gde se odvijaju radne i vaspitno-obrazovne aktivnosti. Reč je, pre svega, o pripremi za radno osposobljavanje i izradi odevnih i ukrasnih predmeta šivenjem, tkanjem i vezenjem. U vaspitno-obrazovnom delu zasad preovladava očigledna nastava i muzička radionica.

- Grupe bi trebalo da imaju 20 do 25 učesnika, ali mi nemamo toliko prostora da ih sve smestimo i organizujemo rad. Ovo je i priprema za rad u Regionalnom centru za dnevni boravak i radno osposobljavanje čija izgradnja je u toku, objašnjava Tahir Delić, sekretar Udruženja .

Izgradnja Regionalnog centra počela je pre tri i po godine, a završeni su osnovni radovi u koje je uloženo više od 15 miliona dinara
. Od toga 3,4 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, 2,5 miliona dinara je donacija PRO programa iz sredstava EU i Vlade Švajcarske, a ostalo su donacije preduzetnika i građana.

Za zanatske radove i opremanje objekta od 800 kvadratnih metara, koji će moći maksimalno da primi 60 korisnika, procenjuje se da je potrebno još oko 180.000 evra. U Udruženju računaju i dalje na pomoć države i donatora. Ove godine iz gradskog budžeta za tu namenu izdvojiće se dva miliona dinara. Na evidenciji Udruženja nalaze se 972 osobe sa anomalijama u mentalnom razvoju, od toga 72 su evidentirane u poslednjih godinu i po dana.

S. Novosel
Izvor:
Danas


Pratite YU Build vesti

Preporučene knjige:

Projektovanje i izvođenje električnih instalacija

Cena: 1575 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Prethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Investicije:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije