Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Novosti Štampaj E-mail

Đilas: Kinezi dolaze zbog mosta

Friday, 01. October 2010.
InvesticijeU Beograd bi 18. oktobra trebalo da dođe delegacija Republike Kine kako bi razgovarala o napretku na realizaciji projekta izgradnje mosta preko Dunava. Gradonačelnik Dragan Đilas je naveo da će visoku delegaciju iz Kine predvoditi zamenik ministra za saobraćaj te zemlje.

On je precizirao da mu je posetu najavio kineski ambasador u Beogradu Vei Đinghua, koji je preneo uveravanja da taj projekat ima prioritet za Republiku Kinu.

"Dogovorili smo se da do tada već pokušamo da otklonimo neke stvari koje sad trenutno nisu do kraja razjašnjene, a da na samim tim sastancima učinimo sve kako bi se ceo proces ubrzao i kako bi na proleće sledeće godine počeli radovi na mostu, koji je za Beograd i Beograđane zaista od vitalnog značaja", rekao je Djilas.

Gradonačelnik je podsetio da je rok za predaju idejnog projekta bio još 23. februar, a da je projekat predat početkom jula, a "neke primedbe još uvek nisu otklonjene".

"Smatrali smo da je pravi način da o tome razgovaramo i da onda iskoristimo sav naš uticaj, uticaj ambasadora da se te stvari ubrzaju i otklone", objasnio je on.

Đilas je napomenuo da će se izgradnjom mosta 2014. godine Beograd potpuno osloboditi kamionskog saobraćaja, što će uticati na smanjenje saobraćajne gužve u glavnom gradu.

On je pre nekoliko dana rekao da projekat izgradnje mosta Zemun-Borča kasni i izrazio očekivanje da će u narednim mesecima dogovoreni rokovi početi da se poštuju, naglasivši da će, ukoliko ne bude tako, njegov stav biti da potpisani ugovori treba da se izmene i "da neko drugi gradi taj most".

Izvor: B92


Pratite YU Build vestiPreporučene knjige:

Enciklopedija autoelektrike

Cena: 3150 dinara
FIDIC Zlatna knjiga - uslovi ugovora za projektovanje, izgradnju i ekploatacijuZlatna knjiga, uslovi ugovora za projektovanje, izgradnju i ekploataciju

Cena: 6186.03 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Investicije:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije