Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Modul Štampaj E-mail

Samolepljive bitumenske trake

Sunday, 11. October 2009.
ModulPrimena samolepljivih bitumenskih traka je jedna od svetskih novina kod bitumenskih hidroizolacionih materijala. Njihova upotreba u Srbiji je u začetku, ali se u narednom periodu može očekivati značajniji porast plasmana ovih traka. Osnovni razlozi su ekološke, ekonomske i tehničke prednosti samolepljivih traka u odnosu na standardne bitumenske trake.

Njihova primena je jednostavna, brza i čista. Izbegava se lepljenje trake sa plinskim plamenikom ili vrućom bitumenskom masom, odnosno omogućava se ugradnja traka bez štetnih isparenja, mogućih povreda radnika i sa uštedom energije.

TIM IZOLIRKA d.o.o iz Šida prati trendove razvoja bitumenskih proizvoda i novih tehnologija i u 2009. će u proizvodnom asortimanu imati tri vrste visoko kvalitetnih samolepljivih elastomer bitumenskih traka.

SAMOLEPLJIVI IZOELAST P 3
Sastoji se od uloška poliesterskog filca koji je obostrano obložen elastomer bitumenskom masom. Sa gornje strane traka je zastićena polietilenskom folijom, a sa donje je lako odstranjujuća silikonizirana PE folija. Primenjuje se u podzemnim hidroizolacionim sistemima i u hidroizolacijama ravnih krovova. Naročito je pogodan za lepljenje na sve vrste toplotnih izolacionih materijala.

SAMOLEPLJIVI IZOELAST AL 2
Sastoji se od uloška staklenog voala koji je obostano obložen elastomer bitumenskom masom. Sa gornje strane traka je zaštićena aluminijumskom folijom, a sa donje strane je lako odstranjujuća silikonizirana PE folija. Primenjuje se kao završna zaptivna traka na građevinskim kostrukcijama i za antikorozionu zaštitu.


SAMOLEPLJIVI IZOELAST AL-3 (obostrano)
Sastoji se od uloška aluminijumske folije koja je obostrano obložena samolepljivom elastomer bitumenskom masom i zaštićena lako odstranjujućom silikoniziranom PE folijom. Primenjuje se u hidroizolacionim sistemima ravnih krovova kao parna brana ispod toplotne izolacije i u podzemnim sistemima hidroizolacije koji su izloženi dejstvu vode pod pritiskom.

Ugradnja
Samolepljive bitumenske trake se ugrađuju lepljenjem na suvu i cistu površinu. Po potrebi podloga se premazuje prethodnim bitumenskim premazom Bitulitom. Sa trake se skida donja silikonizirana folija i lepi se za podlogu mehaničkim pritiskom sa druge stane trake (gumenim valjkom). Kod ugrađivanja samolepljivog Izoelasta AL-3, koji se stavlja ispod toplotne izolacije, nakon lepljenja za podlogu skida se i gornja silikonizirana PE folija i na traku se pritiskom lepi toplotna izolacija. Preklope širine min 10 cm treba dodatno uvaljati.

Ugradnja se vrši na temperaturi iznad +10°C. Na nižim temperaturama je potrebno da se površina trake koja se lepi i podloga zagreju toplim vazduhom. U zimskim uslovima se preporučuje da se, pre ugradnje, rolne temperiraju 24 sata na sobnoj temperaturi.

Hidroizolacija ravnog krova sa primenom samolepljivih traka
Za hidroizolaciju neprohodnog ravnog krova, u zavisnosti od korišćenja toplotne izolacije, TIM IZOLIRKA predlaže sledeće moguće hidroizolacione sisteme sa primenom samolepljivih bitumenskih traka 1.

(Modul br. 57)


Preporučene knjige:

Ekološka kuća

Cena: 1785 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Modul:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije