Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Softver Štampaj E-mail

Graphisoft najavio ArchiCAD 14

Wednesday, 19. May 2010.
Softver

U Budimpešti je 11. maja najavljena nova verzija: ArchiCAD 14. U novoj verziji akcent je na podizanju nivoa funkcionalne saradnje sa arhitektonskim saradnicima korišćenjem BIM tehnologije. Pun tekst najave pogledajte ovde. Lokalnu najavu pogledati na opširnije. Animacije nove funkcionalnosti pogledajte na popularnom sajtu yuotube.


ArchiCAD 14 omogućuje stvarnu saradnju u projektovanju između arhitekata i inženjera
Budimpešta, 11. Maj 2010 – GRAPHISOFT je najavio ArchiCAD14, poslednju verziju svog nagrađivanog softvera za projektovanje u arhitekturi. ArchiCAD14 nastavlja sa inovacijama kompanije u saradnji na projektovanju modela, nudeći inteligentna poslovna rešenja proširenom projektantskom timu. Povećanje produktivnosti u korišćenju ArchiCAD-a se nastavlja i u novoj verziji ArchiCAD14,sa posebnim akcentom na zaokruživanje integracija sa projektantima saradnicima. Savremena arhitektura zahteva saradnju svih projektantskih disciplina. Arhitekte imaju centralnu ulogu u koordinaciji svih aspekata njihovog projekta sa ostalim disciplinama, tokom čitavog procesa razvoja projekta. ArchiCAD14 pretvara IFC tehnologiju u zrelo poslovno rešenje, omogućujući saradnju sa inženjerima svih oblasti, bez obzira na proizvođača i verziju softvera koji koriste. Ovaj “otvoreni” pristup interdisciplinarnoj saradnji veoma proširuje opcije projektanata u IPD (Integrated Project Delivery) rezultirajući bržom izradom projektne dokumentacije i značajno manjim brojem grešaka u koordinaciji. “BIM se nametnuo kao presudan u saradnji među različitim inženjerskim disciplinama objedinjenim u jednom projektu”, rekao je Miklós Szövényi-Lux, jedan od potpredsednika Graphisoft-a. “Sa ArchiCAD-om 14, Graphisoft omogućuje projektantima da iskoriste pogodnosti saradnje bazirane na modelima, između arhitektonskih i inžinjerskih softvera, pretvarajući kompatibilnost fajlova u inteligentna tehnička inžinjerska rešenja. Na ovaj način ostvarena je stvarna saradnja u projektovanju.

Stvarna saradnja u projektovanju
ArchiCAD14 uvodi inžinjerska rešenja koja stvaraju most među različitim BIM modelima, arhitekata i drugih različitih inženjerskih disciplina građevinske industrije. Koordinacija među arhitektima i inžinjerima postaje lak, automatizovan proces. Revolucionarno rešenje za timski rad bazirano na BIM serveru, realizovano već od ArchiCAD13, omogućuje bolju organizaciju u razvoju velikih projekata.ArchiCAD 14 takođe sadrži široku lepezu unapređenja produktivnosti, fokusirajući se na najzahtevnije globalne i lokalne želje korisnika. Elementi za projektovanje zgrada prošireni su detaljima, boljom 3D vizualizacijom i 2D skiciranjem, što sve čini impresivnu listu unapređenja u domenu produktivnosti. Rezultati su: brža i bolja usaglašenost unapređenja projektovanja i poslova oko izrade dokumentacije i laka komunikacija sa klijentima i konsultantima. Sa ovim unapređenjima ArchiCAD 14 postaje lider BIM rešenja za arhitekte širom sveta.

Isporuka
ArchiCAD14 će širom sveta, biti na raspolaganju od 1. Juna 2010. Isporuka za područje koje pokriva hiCAD će početi srediniom juna. 2010.

Izvor: hiCAD


Preporučene knjige:

Nepokretnosti Bernini

Cena: 1155 dinara
Osnove programiranja u MATLAB-u

Cena: 1102.5 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Softver:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije