Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Arhitektura Štampaj E-mail

Muzej tolerancije, Izrael

Friday, 01. October 2010.
ArhitekturaNakon niza godina pregovaranja, sudskih postupaka i promena planova za Muzej tolerancije Izraela, vlasti Jerusalima su dodelile izradu projekta studiju “Chyutin Architects”, te izgleda da je poznati arhitekta Frenk Geri konačno izgubio bitku i prepustio izradu planova domaćem timu arhitekata.


Novi dizajn se u velikoj meri razlikuje od prvobitnog, koji je imao tipične karakteristike arhitekture Frenka Gerija, gde je fasada trebala biti materijalizovana u zavojitim titanijumskim panelima.

Muzej tolerancije Izraela će posedovati fasadu od mlečnog stakla, gde se teži translucentnom dnevnom osvetljenju. Pored ovoga, delovi staklene fasade će pružati poglede ka obližnjem parku koji igra važnu ulogu u urbanističkim planovima.


Muzej će posedovati tri podzemne i tri nadzemne etaže, ukupne površine od 15,000 kvadratnih metara. Prostor će biti podeljen u tri glavne celine: izložbene prostore, centra za edukaciju i bioskopskog krila objekta. Integralni deo projekta će biti i plato koji okružuje objekat, a gde će se nalaziti uređene zelene površine i amfiteatar na otvorenom.

Zanimljivo je napomenuti da su problemi izgradnje ovog objekta krenuli još od pripreme terena, kada je otkriveno nekoliko grobova, što je svojevremeno zaustavilo izgradnju. Istraživanja su pokazala da je reč o nekoliko veoma istaknutih islamskih učenih ljudi, koji su ovde sahranjeni još pre nekoliko vekova. Celokupna lokacija je iskopana i prenesena u nadležnu instituciju, te se danas nalazi u procesu konzervacije.

Završetak izgradnje se očekuje početkom 2014. godine.www.dia.rs


Pratite YU Build vestiPreporučene knjige:

Vizuelni rečnik arhitekture

Cena: 2323.65 dinara
Arhitektura italijanske renesanse

Cena: 1522.5 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Prethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Arhitektura:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije