Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Arhitektura Štampaj E-mail

Mobilni oblakoder

Monday, 27. September 2010.
ArhitekturaVeć smo viđali skloništa u slučaju nepogoda, ali nikada do sad nismo videli mobilni oblakoder. Ime Dinamičko osetljivi sistem (TRS-1) i ovaj inovativni dizajn su stvorili studenti arhitekture Adrian Ariosa i Doj Laufer na Naučno arhitektonskom fakultetu u Los Anđelesu.


Ovaj oblakoder ima pokretnu arhitektonsku bazu (koja je dobila ime MASTODON) koja se pomoću četiri gigantske dizalice sama preoblikuje u sklonište koje štiti od zemljotresa, poplava i drugih prirodnih nepogoda. Toranj će biti opremljen solarnim panelima, vetrogeneratorima i sistemima za obradu kišnice kako bi se obezbedilo dovoljno energije i vode za njegove stanare.


MASTODON je masivno, terensko, desantno vozilo dizajnirano da komponente tornja sprovede na bezbedno mesto. Ali to nije sve što može da uradi. Vozilo se može koristiti i za spašavanja u slučaju poplava jer se može podizati i spuštati tako da ljudi mogu lako biti spašeni. MASTODON ima pet liftova – glavni lift koji obezbeđuje trenutno sklonište od poplava i četiri koja prenose vozila i drugi teret.


Posle zemljotresa ili poplava, MASTODON obezbeđuje trenutni smeštaj koji je mnogo pogodniji nego što možete da zamislite. Toranj ima četiri velike dizalice na bazi, koje mogu da dostignu 6 spratova visine, koje štite stanovnike u slučaju poplava. Sam toranj se sastoji od trospratnih modula, a na vrhu se nalazi solarni sistem i vetrogeneratori koji obezbeđuju energiju.

Izvor: Inhabitat


Pratite YU Build vestiPreporučene knjige:

Vizuelni rečnik arhitekture

Cena: 2323.65 dinara
Arhitektura italijanske renesanse

Cena: 1522.5 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Arhitektura:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije