Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Zakoni i propisi Štampaj E-mail

Zakon o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje MG-11

Wednesday, 24. March 2010.
Zakoni i propisiU nastavku možete pročitati pet članova Zakona o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje magistralnog gasovoda MG-1.
Član 1.
Utvrđuje se javni interes za eksproprijaciju, odnosno administrativni prenos nepokretnosti i nepotpunu eksproprijaciju putem ustanovljenja službenosti, radi izgradnje, odnosno prolaza magistralnog gasovoda MG-11 i pripadajućih razvodnih gasovoda RG 11-01, RG 11-02, RG 11-03 i RG 11-04, sa pratećim objektima, uključujući i postavljanje optičkog kabla za telemetriju, nadzor i daljinsko upravljanje gasovodnim sistemom, čija je izgradnja predviđena Prostornim planom Republike Srbije utvrđenim Zakonom o prostornom planu Republike Srbije („Službeni glasnik RS”, broj 13/96) i Uredbom o utvrđivanju prostornog plana područja infrastrukturnog koridora Niš-granica Republike Makedonije („Službeni glasnik RS”, broj 77/02), saglasno planovima detaljne regulacije donetim od strane skupština nadležnih jedinica lokalne samouprave.

Član 2.
„Jugorosgaz” a.d. Beograd određuje se za korisnika eksproprijacije, odnosno administrativnog prenosa nepokretnosti i nepotpune eksproprijacije nepokretnosti iz člana 1. ovog zakona.
„Jugorosgaz” a.d. Beograd ima sva prava i obaveze korisnika eksproprijacije predviđene Zakonom o eksproprijaciji („Službeni glasnik RS”, br. 53/95, 23/01-SUS i 20/09) i odredbama ovog zakona.

Član 3.
Predlog za eksproprijaciju, odnosno administrativni prenos nepokretnosti i nepotpunu eksproprijaciju putem ustanovljenja službenosti, za nepokretnosti za koje je javni interes utvrđen ovim zakonom, može se podneti opštinskoj, odnosno gradskoj upravi jedinice lokalne samouprave na čijoj se teritoriji nalazi nepokretnost, u roku od jedne godine od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Član 4.
U svemu ostalom što nije uređeno ovim zakonom primenjivanje će se Zakon o eksproprijaciji („Službeni glasnik RS”, br. 53/95, 23/01-SUS i 20/09).

Član 5.
Ovaj zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”.


Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Zakoni i propisi:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije