Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinarstvo Štampaj E-mail

Beobuild: Izveštaj sa Gazele

Friday, 01. October 2010.
GrađevinarstvoProtekla su tri meseca od početka radova na revitalizaciji najprometnijeg mosta u Beogradu . U dosadašnjem periodu od starta rekonstrukcije, na ulaznim i izlaznim rampama kao i konstrukciji mosta mahom su bili izvođeni radovi na gornjem delu konstrukcije, dok će se u narednim fazama izvoditi značajnije intervencije ispod kolovozne konstrukcije.


Na svim prilaznim rampama mosta Gazela gde se trenutno izvode radovi obavljeno je skidanje starih ograda, nakon čega je usledilo izlivanje novih na koje se postavljaju metalni elementi ograde.

Na konstrukciji samog mosta skinuta je stara razdelna ograda i na delu betonske konstrukcije Gazele postavljeni su novi montažni betonski parapeti.
Na čelničnom delu konstrukcije postavljena je nova metalna zaštitna ograda od čeličnih profila, na koje će biti pričvršćeni razdelnici.

Ulazne rampe na Mostarskoj petlji (iz Savske i Bulevara vojvode Mišića, odnosno ka Topčideru i Kneza Miloša) predviđeno je da budu otvorene za saobraćaj 6. oktobra. Uključenje na most iz pravca ulica Jurija Gagarina i Vladimira Popovića u smeru ka Nišu, će biti zatvoreno do kraja oktobra, pošto je rekonstrukcija kasnila od samog pocetka.

Nakon završetka ove faze u rekonstrukciji, saobraćaj više neće biti ometan do proleća, kad će 15. marta radovi biti nastavljeni i kada se mogu očekivati ozbiljne saobraćajne gužve. Ukoliko bude potrebe za tu priliku su spremna privremena rešenja koja bi mogla da ublaže posledice zbog zatvaranja kolovoza.

Beobuild Vam predstavlja najnoviji foto i video materijal sa gradilišta.


Pratite YU Build vesti
Preporučene knjige:

Crvena knjiga, Uslovi ugovora za gra?evinske radove, izdanje iz 1999 godine, Conditions of contract for constructionCrvena knjiga, Uslovi ugovora za građevinske radove

Cena: 4437.8 dinara
Žuta knjiga, Uslovi ugovora za elektro i mašinske radove, izdanje iz 1987 godine, Conditions of contract for electrical and mechanical worksŽuta knjiga, Uslovi ugovora za elektro i mašinske radove

Cena: 4437.8 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Građevinarstvo:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije