Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinarstvo Štampaj E-mail

Milutin Mrkonjić: Podržavam Đilasa u kritici Kineza

Wednesday, 29. September 2010.
GrađevinarstvoMinistar Milutin Mrkonjić podržao gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, koji je kritikovao kinesku kompaniju China road and bridge corporation (CRBC) zbog kašnjenja u projektu gradnje mosta preko Dunava.

"Što se tiče rokova, naravno da Đilas ima punu podršku kada govori o kašnjenju radova i izradi značajnih projekata, kao što je most preko Dunava Zemun - Borča i apsolutno ga podržavam", rekao je Mrkonjić Tanjugu u Vladi Srbije.

Gradonačelnik Beograda je juče rekao novinarima da projekat izgradnje mosta Zemun - Borča kasni, jer još nije urađen ni idejni projekat, koji je trebalo da uradi kineska kompanija CRBC.

Mrkonjić je naglasio da se zalaže za poštovanje zadatih rokova u infrastrukturnim projektima.

"Dajem punu podršku praćenju rokova, jer smo prethodnih godina izgubili taj tempo i sada se pomalo komotno ponašamo prema novcu koji imamo (za radove)", naglasio je ministar za infrastrukturu.

Đilas je rekao da CRBC mora da pokaže veću odgovornost za taj posao i iznos novca kojim građani Srbije plaćaju izgradnju mosta, kao i da je pismeno obavestio tu kompaniju i ambasadora Kine u Srbiji da je neprihvatljiv takav razvoj događaja.

Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović je juče rekao Tanjugu da je taj institut spreman da uradi kompletnu projektnu dokumentaciju za izgradnju mosta Zemun - Borča, ukoliko svoj deo posla ne bude završila kineska kompanija.

"Kinezi kasne sa idejnim projektom za izgradnju mosta Zemun - Borča, a CIP je svoj deo posla uradio odnosno idejni projekat za pristupne saobraćajnice i više manjih mostova u okviru tog projekta", rekao je Ignjatović Tanjugu.

"Ako Kinezi ne budu uradili idejni projekat za most, CIP je spreman da uradi kompletnu projektnu dokumentaciju", istakao je Ignjatović.

Most koji će spojiti obale Zemuna i Borče, biće dugačak 1.507 metara, a planirana je i izgradnja još osam manjih mostova i pristupne saobraćajnice u dužini od 21,5 kilometara autoputa.

Izvor: SEEbiz


Pratite YU Build vestiPreporučene knjige:

Normativi i standardi rada u građevinarstvu - visokogradnja 1

Cena: 3885 dinara
Odgovornost projektanataNormativi i standardi rada u građevinarstvu Niskogradnja VI sa CD-om

Cena: 3465 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Građevinarstvo:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije