Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Građevinarstvo Štampaj E-mail

Gradnju Koridora koči loša priprema

Tuesday, 28. September 2010.
GrađevinarstvoMinistarka za Nacionalni investicioni plan navodi da su na listi najvažnijih infrastrukturnih projekata saobraćajnice Pojate - Preljina, Kragujevac - Batočina, Paraćin - Zaječar i Ruma - Šabac i dodaje da su tenderi za izradu idejnih i glavnih projekata u toku. "Kada na ovaj način umrežimo Srbiju stvorićemo uslov za istinski ekonomski napredak", dodaje.


Na konstataciju da posle dve godine vlada ne može baš da se pohvali onim što je urađeno na Koridoru 10, ona odgovara da kada je vlada dala obećanje da će da završi Koridor 10 "nismo imali glavne projekte, niti je eksproprijacija započeta. Nismo ni pretpostavili koliko je loša priprema projekta. Sad imamo projekte, obezbeđen je budžet i gotovo završena eksproprijacija na celoj deonici".

Kalanović kaže i da se na Koridoru 10 radi na severu od Horgoša do Novog Sada i na istoku od Pirota do Dimitrovgrada, dok se na jugu ugovara deonica od osam kilometara od Donjeg Neredovca do Srpske Kuće, a tokom 2011. otvoriće se i ostala gradilišta.

Na pitanje da li veruje da će vlada ispuniti obećanje i završiti Koridor 10 u mandatu, ona kaže da njeno ministarstvo obavlja finansijski nadzor, "a za realizaciju je zaduženo Ministarstvo za infrastrukturu. Oni su prava adresa za to pitanje".

Ministarka kaže i da turska kompanija Kolin ima rok da do 15. oktobra obezbedi investicioni budžet za izgradnju dve deonice Koridora 11 od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga. "Ako se to ne desi, iz budžeta ćemo izdvojiti novac za izgradnju. Dakle, Koridor 11 će se graditi i naredne godine. Deo do Ljiga može da bude završen do 2012. godine", navodi ona.

Na kraju, ministarka za NIP kaže da je to ministarstvo predložilo Ministarstvu finansija da za projekte NIP u narednoj godini bude opredeljeno 30 milijardi dinara i dodaje da je to realan zahtev, "potpuno u skladu sa našim potrebama za finansiranje najvećih infrastrukturnih poslova u državi".

Ona dodaje i da će se, od izdvojenih 15,5 milijardi za ovu godinu, "potrošti više od 85 odsto, jer je dinamika bolja nego prošle godine".

Izvor: B92


Pratite YU Build vestiPreporučene knjige:

Metode i tehnike izrade planova u graditeljstvu

Cena: 525 dinara
Normativi i standardi rada u građevinarstvu - visokogradnja 1

Cena: 3885 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Građevinarstvo:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije