Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Emblema Štampaj E-mail

Emblema 33

Friday, 23. July 2010.
EmblemaTridesettreća emisija „Emblema" uvodi vas u nove i zanimljive teme koje vredi pogledati:
  • Kuća-hotel avion
  • Lavanda
  • Ljubičasta boja u enterijeru
  • Uređenje podkrovlja
  • Ukrasne dekoracije od stiropora u enterijeru
  • Zavese

Kuća hotel-avion
Ovaj neobičan hotel je sastavljen od aviona koji je donešen u pet delova .Hotel u Costa Verde se nalazi na obalama prašume u nacionalnom parku Manuel Antonija i od džambo džeta se pretvorio u predivan hotelski apartman, koji ima predivan pogled na Pacifik. Costa Verde je idealno odredište za sve one koji žele avanturu putovanja, ekoturizam, sportski ribolov ili za one koji žele mirne trenutke na peščanim plažama i pogledom na okean. Ovaj Hotel u ponudi ima prostrane klimatizovane sobe sa balkonima, bazene. Svaka soba ima televizor, kuhinju, trpezariju, terasu sa pogledom na okean, privatni ulaz do reke. Napravljen je od konstrukcije Boinga 727, a u život ga je vratio Globtroters u Južnoj Africi i Avijanca avio kompanija iz Kolumbije.

Lavanda
Lavanda je vrlo dekorativna biljka , prijatnog mirisa i lekovita. Karakteristika joj je da je biljka mediteranskog podneblja, u kontinentalnim krajevima je možemo videti, kao sadnicu koja krasi nečiji balkon ili vrt.Lavanda je polu grmovita biljka koja, raste na suvim i toplim obroncima. Ona se, inace, uzgaja kao ukrasno bilje u vrtovirna i parkovima. Lavanda je polugrm, naraste do 60 cm. Pri dnu je granasta a listovi su nalik ruzmarinu. Sivo-zelene su boje sa žlezdama na naličju, unazad malo svinuti. Cvetovi su ljubičaste boje, pršljenasto raspoređeni u dugim klasatim cvatovima. Zbog dlakavosti se čini da je biljka siva. Lavanda ima jak aromatičan miris, ukus gorak i ljut.Ima sivozelene listove i cveta u julu i avgustu, a za lekovite potrebe beru se listovi i cvetovi pre nego sto se otvore.Osušeni cvetovi jakog su mirisa i malo gorkog ukusa. Najcešce se koriste za pripremu čajeva, biljnih kapi, eteričnog ulja, kupki ili inhalacija. Vršci stabljike sa cvećem sabiru se u hladu na prozračnom mestu. Naše bake su lavandu stavljale u male vrećice pod jastuke ili ormane zbog svog predivnog mirisa. Ulje od lavande podstiče regeneraciju tkiva, a pre svega svega divno miriše. Koristi se i kao začin u spremanju jela, raznih napitaka i čaja. Najlepši prizor je vreme cvetanja lavande kad čitava polja gde se uzgaja zamirišu, a ljubičasto plava boja oboji beskonačne plantaže.

Uređenje potkrovlja
Prostori u potkrovlju su kao takvi privlačni za stambene prostore. No, atraktivnost nosi i izazove vezane uz uređenje i opremanje zbog kosih krovova i nepravilnosti koje oni čine. Prvi susret sa stanom u potkrovlju nikako ne bi smeo izazvati pomisao kako se u takav prostor ne može smestiti niti običan ormar. Sve ono, što se u početku čini kao nedostatak, uz stručne savete i dobre ideje se može pretvoriti u prednost takvog prostora. Kako biste maksimalno iskoristili površinu ispod kosina plafona, opremite dom nameštajem izrađenim po meri, koji će se kao takav u potpunosti uklopiti u prostor.Ugradni ormari su idealni za ovakve stanove. Zonu u kosini možete iskoristiti na više načina postavljanjem polica , ladica ili pregrada sa kliznim vratima imaćete iskorišten prostor za odlaganje raznih stvari. Prostor potkrovlja može pružati dodatnu atrakciju i komociju ukoliko je dovoljno visok da se u najvišem delu smesti galerija s pristupom stepeništem Na galeriju smestite dodatni ležaj ili ga uredite po sopstvenoj želji. Potkrovlja gde su vidljive grede, uneće domaću i toplu atmosferu, sve krivine i kosine koje su na prvi pogled bile problem, sad su funkcionalni prostor sa neobičnim detaljima koje su ulepšale vaš dom.

Dekoracije od stiropora
Uređenje enterijera dekorativnim stiropoorom. Velika je potražnja za ukrasnim dekoracijama koje se koriste za ulepšavanje zidova i plafona, jer vlasnici objekata, žele svom domu osigurati i lepo dizajniran izgled. Ukrasne dekoracije na zidu, lajsne, stubovi i spušteni plafoni uz dobro raspoređenu rasvetu ulepšaće svaki poslovni prostor ili vaš dom. Dekoracije na zidu raznih oblika upotpuniće prazne zidove i dati im dozu elegancije i glamura. Boje ukrasnih dekoracija fasade birate po vašem ukusu i želji. Fasadni profili ili dekoracije izrađuju se od laganog materijala, stiropora i imaju jedinstven spoljnji premaz koji je proizveden po posebnoj recepturi, a koji štiti od mehaničkih oštećenja. Gledajući ove predivne stubove ne biste poverovali da su od stiropora, tako su čvrsti i izgledom postojani kao da su od mermera. Montaža dekoracija od stiropora je izuzetno brza i jednostavna. Stiropor nema težinu kao materijali od gipsa, betona i drugih teških materijala koji se koriste za dekoraciju, te se korištenjem ovog materijala i proizvoda od stiropora izbegavaju moguće neželjene posledice. Profili se mogu krojiti, oblikovati i postavljati po vlastitim željama tako da se iz profila mogu dobiti sasvim različite vizure. Vaš dom ili poslovni prostor odisaće prefinjenom elegancijom, imaće liniju posebnosti, a neće vas koštati puno. Preporučujemo: Yum Commerce Subotica Srbija tel: +381 24/ 554-134 www.yumcommerce.rs

Zavese u enterijeru
Trendovi diktiraju čiste i jednostavne linije izvedene u prirodnim materijalima . Potraga za jasnoćom i lepotom daje rezultat u otvorenom i čistom kućnom okruženju koji stvaraju boje i srdačna kućna dekoracija.Upotreba zavesa i zastora pruža velike mogućnosti u oblikovanju i definisanju prostora. Zavisno odabranoj vrsti, stvorićete različite efekte i stilove moderne, klasične, retro, intimne, prozračne, razigrane...Boju zavese možete birati u skladu sa bojom nameštaja i bojom zidova, a draperje u blagom kontrastu u odnosu na zavese, uklapajući uz stil nameštaja koji imate.Odabir će biti još kvalitetniji ukoliko njihovu boju ili uzorak povežete sa drugim elementima enterijera. Potrebno je znati da njihov oblik, uzorak i boja mogu prozore učiniti vizuelno većim, manjim, širim ili užim.U manjim i slabije osvetljenim prostorima, treba odabrati svetlije i prozračnije zavese. Jednostavne zavese bez previše uzoraka, okačene na metalne ili drvene garniše, odlično će se uklopiti u svaki prostor. Panelne zavese su idealne za male prostore i uneće više svetlosti .

Pogledajte emisiju „Emblema" i sigurno ćete uživati u predstavljenim temama.


Preporučene knjige:

Antropološke mere i enterijer

Cena: 2835 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Emblema:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije