Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Arhitekton Štampaj E-mail

Waterpower

Wednesday, 07. July 2010.
ArhitektonWaterpower je rezultat timskog napora da se definiše protokol, sa ciljem da se stvori prilika za razvoj, uskladi sa lokalnim uslovima, i da se moderna značenja pridodaju već postojećem bogatom istorijskom, prirodnom i arhitektonskom nasleđu italijanske Amalfi obale.

Ovaj predeo su zbog njegove izuzetne lepote, kroz istoriju voleli i slavili pisci, pesnici, putnici i umetnici, a od 1997.godine se ovaj prostor nalazi pod zaštitom UNESCA kao svetsko nasleđe, zbog svojih „veoma kvalitetnih mediteranskih pejzaža, sjedinjenih sa kulturnim i prirodnim vrednostima koje su nastale iz njegovih spektakularnih odlika i istorijske evolucije“.

“Kosta diva” je usko poluostrvo dužine 40 km, koje se proteže između zaliva Salerno i Napulja. Oblast je zaklonjena planinama visokim preko 1000 metara i puna prirodnih izvora koji omogućavaju savršenu simbiozu čoveka i prirode. Nakon Drugog svetskog rata, poteškoće u pristupu ovoj oblasti dovele su do smanjenja aktivnosti vezanih za ručnu izradu papira po kojoj je poznata Amalfi oblast.

Da spomenemo da je u svom „zlatnom dobu“ u dolinama ove oblasti postojalo više od 50 objekata u kojima se proizvodio papir. Osim ove prvobitne industrijske aktivnosti, za istoriju, ekonomiju i pre svega pejzaž ovog dela Italije, značajno je što se na 700 hektara zemlje nalaze sadnice limuna, koje se preko hiljadu godina uzgajaju na karakterističnim terasama.

Redukcija ekonomske konkurentnosti limuna iz Amalfija, dovela je do toga da veliki broj farmera napusti ove predele, što za posledicu ima oronulost potpornih zidova od suvo postavljanog kamena, koji su podupirali stenovite strane okolnih brda.

Deo teksta je preuzet iz časopisa Arhitekton.
Ukoliko želite da saznate nešto više o ovom časopisu posetite njihov sajt.Preporučene knjige:

Arhitektura italijanske renesanse

Cena: 1522.5 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Arhitekton:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije