Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
YU Build obuke
Događaji
Konkursi i tenderi
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
YU Build obuke
BelRe
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji


 


Arhitekton Štampaj E-mail

3Gatti.com Architecture studio

Wednesday, 23. June 2010.
ArhitektonItalijanski arhitekta u Rimu i Šangaju, na stazi koja vodi ka budućnosti. Frančesko Gati je mlad, neobičan i originalan arhitekta, koga smo kontaktirali putem Fejsbuka i napravili kratak intervju sa njim, pijuckajući kafu u Rimu, da bismo ga upoznali i pisali o njemu. Diskretna osoba, senzitivna i predusretljiva, malo govori o sebi i svom putu, putovanju i strastima. „Pišite šta god želite“ rekao nam je.

Njegov studio je osnovan u Rimu, ali vođen impulsom, napravio je i jedan sličan u Šangaju, u Kini. Priznao je da se za ovo mesto odlučio tražeći odgovarajuću priliku. „U suštini, ja sam u Kinu došao ciljano jer sam zaljubljen u arhitekturu i želeo sam da je usavršavam putujući širom sveta. Ja nisam brz momak, niti takmičarskog duha, i ne sviđa mi se moderna kineska arhitektura, a mislim i da neću naći dovoljno prilika za posao, tako da ću se brzo vratiti u opušteni Rim“.

Nakon gotovo decenije rada u Evropi i Kini, predložena su inovativna rešenja za urbane projekte i unutrašnji dizajn. Filozofija malog studija je da uvek prihvataju samo po jedan projekat, a čini ga samo šest do deset ljudi. „Unutar grupe ja sam uvek vođa projekta, a za svaki projekat zapošljavam jednog project menadžera koji vodi računa o organizaciji i logistici. U grupi nema hijerarhije, ali moto koji važi je „dizajn nije demokratski“ zato što smatram da je, radi očuvanja filozofije našeg projekta, potrebno da konačnu odluku donese arhitekta koji predstavlja studio. Ima puno tehničkih konsultanata u studiju, u nameri da omoguće izvesnu fleksibilnost projektima. Generalno, u malim projektima imamo više slobode i možemo više da se posvetimo detaljima, i zbog toga ja više volim takve projekte, iako je razumljivo da nema takve slobode pokreta ili dubine, na velikoj građevini. Mi odbijamo mnogo projekata, posebno ako oni doprinose „da se deformiše svet“ jer se trudim da izrazim nešto i da izbegnem da budem srušen.

Deo teksta je preuzet iz časopisa Arhitekton.
Ukoliko želite da saznate nešto više o ovom časopisu
posetite njihov sajt.


Preporučene knjige:

Vizuelni rečnik arhitekture

Cena: 2323.65 dinara
Arhitektura italijanske renesanse

Cena: 1522.5 dinara

Podelite ovu stranicu sa prijateljima:
Google! Facebook! Twitter! LinkedIn!
Sledeći članakPrethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Arhitekton:
 
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije